Home»Aventura»Prin lume»România are cinci sportivi înscriși la Campionatul Mondial Timbersports

România are cinci sportivi înscriși la Campionatul Mondial Timbersports

0
Shares
Pinterest Google+

România are echipă și în acest an la campionatul mondial al tăietorilor de lemne, STIHL Timbersports.

Cea de-a opta participare consecutivă va aduce o echipă de cinci sportivi, dintre care unul va concura și la proba de individual. Campionatul se derulează în micul oraș Lillehammer, din Norvegia, care a fost și subiectul unui serial cu același nume. În urmă cu câteva decenii, același oraș a găzduit o olimpiadă de iarnă.

Revenind la campionatul de tăiat lemne, echipa României va concura cu reprezentanții a peste 20 de țări, iar echipa vrea să se claseze între primele zece din lume. Anul trecut au reușit locul 12, ceea ce i-a ambiționat pe cei cinci membri ai săi. Numele lor sunt: Nagy Botond, Szilard Cser, Ionel Mariniță, David Balazsi și Dan Petrescu. Ultimul de pe listă va concura și la competiția individuală.

Lotul din acest an s-a pregătit alături de cehul Martin Komarek, un veteran al acestei competiții și care a implementat o nouă strategie, care a vizat secundele pierdute la predarea ștafetei. Concurenții se vor întrece în tăierea cu joagărul, cu motoferăstrăul STIHL MS661 și tăiere la orizontală, la înălțime și la verticală. Proba de individual are și o categorie dedicată unui Hot Saw, un utilaj care dezvoltă 62 CP și cântărește 27 de kilograme.

În Europa, la STIHL Timbersports, sportivii taie plopi, secționați după reguli bine stabilite și fiecare piesă folosită este reciclată. Această competiție a avut prima ediție în 1985, dar în Europa a debutat în 2001. Totul a fost transformat într-un campionat mondial în anul 2005.

Previous post

Hyundai a lansat în România noul Kona cu ocazia Salonului Auto București

Next post

Chinezii de la Landwind au modificat copia de Evoque, încă seamănă

1 Comment

  1. […] României la STIHL Timbersports 2017 a fost format din Szilard Cser, Ionel Mariniță, David Balazsi, Nagy Botond și Dan Petrescu. Cel […]

Leave a reply