Home»Off-road»Red Bull Romaniacs 2018: avem concurenți din 53 de țări

Red Bull Romaniacs 2018: avem concurenți din 53 de țări

0
Shares
Pinterest Google+

Red Bull Romaniacs, cea mai dificilă competiție hard enduro din lume, ajunge în acest an la ediția cu numărul 15.

Evenimentul se derulează la Sibiu în perioada 24-28 iulie și a ajuns la o participare record. Vom avea rideri din 53 de țări, iar aceștia vor alerga inclusiv pe unele secțiuni care au apărut la ediția inaugurală. Una dintre sectiuni este „20 helpers”, unde organizatorii spun că riderii nu vor mai avea nevoie de asistență, dar vor trebui să pună la bătaie toate aptitudinile dobândite în timp.

Totodată, riderilor li se propune o alternanță a secțiunilor dificile cu cele în care vor parcurge într-un ritm mai relaxat zone spectaculoase din punct de vedere vizual și turistic. Ceremonia de deschidere va avea loc în data de 23 iulie, la ora 17:00, în Piața Mare din Sibiu.

Puteți să vă programați de pe acum concediul și rezervarea la hotel, pentru că această participație record ar putea să atragă mai mulți vizitatori în acest oraș și să supraaglomereze toate unitățile de cazare. Ceremonia va include și o paradă a steagurilor și o demonstrație pe traseul de la Prolog.

Red Bull Romaniacs are loc pe parcursul a patru zile. Rolul prologului este de a stabili ordinea de start pentru prima zi, iar traseul ar trebui să fie memorabil pentru toți participanții. Iar asta nu doar datorită peisajelor spectaculoase, ci și din prisma dificultății la clasa Gold, care va avea cel mai complex traseu de până acum. Acesta include secțiuni din mine dezafectate din zona orașului Petroșani, dar și un finiș organizat pe dealul Gușteriței de lângă Sibiu.

Graham Jarvis, câștigătorul ediției 2017 și deținătorul a șase titluri Romaniacs, este deja înscris, dar vin și alte nume mari din enduro-ul extrem mondial. Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va avea cei mai mulți înscriși în ediția 2018 a Romaniacs.

Australia și Germania completează podiumul în materie de numărul riderilor înscriși. Există și români la Romaniacs, așa cum era normal, iar cel mai experimentat dintre ei este Emanuel Gyenes, singurul român care a alergat la Dakar. Mani este și singurul rider care a reușit să termine toate edițiile Romaniacs organizate până în prezent.

Previous post

ZF a dezvoltat o transmisie automată și o punte spate electrificată pentru Duster

Next post

Jaguar are cea mai rapidă barcă electrică din lume

No Comment

Leave a reply