Home»Noutati»PSA prezintă viziunea sa asupra mobilității urbane prin conceptul EU-Live

PSA prezintă viziunea sa asupra mobilității urbane prin conceptul EU-Live

1
Shares
Pinterest Google+

PSA, francezii care dețin mărcile Citroen, Peugeot și DS, au prezentat viziunea lor pentru viitorul mobilității urbane. Discutăm despre conceptul EU-LIVE.

Numele său vine de la Efficient Urban Light Vehicle și este și numele unui consorțiu care a fost finanțat de Comisia Europeană și are ca rol găsirea de noi soluții de mobilitate pentru viitor. PSA Peugeot Citroen are planuri de acest tip în agenda sa pentru viitor, iar proiectul acesta este unul dintre rezultate.

Vorbim despre un cvadriciclu care are o lungime de 2.4 metri, o lățime de 85 de centimetri și cu portiere cu deschidere verticală pentru a-i permite să încapă în spații înguste și a ușura accesul. Cabina sa este încălzită și are airbag șofer și centuri de siguranță, ceea ce înseamnă că nu ai nevoie de cască moto ca să îl conduci în siguranță, iar încălzirea habitaclului îl va face practic și în sezonul rece.

Francezii de la PSA spun că acest model este la fel de ușor de condus ca un scuter cu trei roți, iar asta se întâmplă pentru că are suspensie hidro-pneumatică și un sistem care îl înclină la viraje. Propulsia este hibridă: două motoare electrice la două dintre roți și un monocilindru alimentat cu benzină care oferă 42 CP. Împreună, aceste elemente oferă o autonomie totală de 700 de kilometri, o viteză maximă de 130 km/h și îl ajută pe acest cvadriciclu să meargă până la 70 de kilometri doar cu energie electrică.

În loc să îl cumperi, acest model ar putea forma o flotă alături de zeci sau sute de astfel de exemplare, care ar urma să fie disponibile pentru închiriat pentru cetățenii unui oraș european. Dacă ai avea acces la un asemenea mijloc de transport în oraș, ai putea renunța la mașină pentru drumurile de zi cu zi și orașul ar fi mai liber.

Previous post

BMW: O treime din vânzările noastre sunt SUV-uri. X3 va fi primul nostru SUV electric

Next post

Land Rover va dezvolta o variantă proprie a lui Jaguar I-Pace

No Comment

Leave a reply