Home»Noutati»Diverse»Propunere legislativă: impozit redus de până la 10 ori pentru motoarele de peste 2 litri

Propunere legislativă: impozit redus de până la 10 ori pentru motoarele de peste 2 litri

0
Shares
Pinterest Google+

Impozitul pentru mașinile cu motoare de peste 2.000 de centimetri cubi ar putea fi redus de până la 10 ori dacă un proiect legislativ ar fi adoptat.

Propunerea îi aparține unui deputat pe nume Ionuț Simionica, care a motivat proiectul prin faptul că un vehicul cu motorizarea de 3.000 de centimetri cubi are un impozit de 3.800 de lei. Din cauza acestei situații, mulți preferă să-și înmatriculeze mașinile în Bulgaria, iar deputatul consideră că o reducere semnificativă i-ar aduce pe aceștia înapoi cu numere de România și cu actele în regulă.

Ionuț Simionica spune că proiectul său are susținere din toate partidele politice și că are 60 de susținători la acest proiect legislativ, ceea ce îl face să fie încrezător că va trece de camera deputaților. În loc de actuala formulă, Simionica a propus înmulțirea cilindreei cu o valoare fixă, care ar reduce impozitul pentru un motor de 3.000 de centimetri cubi la 360 de lei.

Între timp, motoarele de sub capotele mașinilor oamenilor de rând, cu mai puțin de 2.000 de centimetri cubi, nu ar primi nicio modificare, sau cel puțin niciuna gândită de acest deputat. Nu este exclusă nicio reducere pentru aceștia, însă niciuna nu a fost menționată atunci când deputatul Ionuț Simionica a vorbit despre proiectul său.

Previous post

Mercedes Me: aplicație care te va anunța dacă îți este lovită mașina în parcare

Next post

Lamborghini Urus își prezintă toate modurile de condus

No Comment

Leave a reply