Home»Noutati»Primul SUV electric de la Mercedes-Benz: EQC

Primul SUV electric de la Mercedes-Benz: EQC

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz EQC este primul SUV electric propus de marca din Stuttgart.

Modelul 100% electric, parte a gamei EQ, a fost fotografiat în timpul testelor de iarnă de cei de la Mercedes-Benz, iar imaginile rezultate au fost publicate pe internet. De obicei, producătorii de automobile fac tot ce le stă în putință pentru a-și ascunde prototipurile, însă aceștia au început să prezinte diverse galerii foto ale acestora încă din timpul testelor.

Mercedes-Benz EQC este varianta de serie a conceptului EQ și va fi cel mai ieftin SUV electric oferit de marca germană odată ce va debuta pe piață. Modelul acesta este și primul din noua gamă EQ, dedicată vehiculelor electrice.

Cei de la Mercedes-Benz spun că prototipurile lor au încheiat deja testele din Suedia, specifice sezonului rece. Urmează sesiuni de testare în SUA și în Sudul Europei, care se vor concentra pe temperaturi extreme cu plus. Acestea fac parte dintr-o serie lungă de probe prin care trebuie să treacă o mașină înainte de a ajunge în reprezentanțe pe post de facelift sau model nou.

Testele acestea sunt derulate în condiții extreme, iar ele vin după fel și fel de probe de laborator, unde sunt simulate condițiile respective, cu tot cu trecerea de la -30 de grade Celsius la plus 50 de grade în termometru.

Mașinile trebuie să se descurce cât mai bine în acest timp și să nu sufere defecțiuni pe bancul de probă. Apoi, prototipurile îmbunătățite trec prin condițiile meteo descrise pentru a experimenta și lucrurile care ar fi putut să scape din vedere atunci când sunt probate în laborator, cum ar fi vântul în regiunile polare.

Modelul EQC va debuta pe piață în 2019 și va ajunge și în România. Sperăm să-l testăm cum se cuvine la momentul debutului. Până atunci, ne putem mulțumi cu numeroase alte SUV-uri cu sisteme de propulsie convențională.

Previous post

Programul Rabla 2018: ar putea fi acceptate doar mașini cu ITP valabil

Next post

Încă un Defender primește V8 de Corvette în SUA

No Comment

Leave a reply