Home»Noutati»Diverse»Pregătirile pentru Danube Delta Rally® au intrat în linie dreaptă

Pregătirile pentru Danube Delta Rally® au intrat în linie dreaptă

0
Shares
Pinterest Google+

S-au deschis înscrierile oficiale pentru cea de-a XVI-a ediţie a Danube Delta Rally®, care are loc anul acesta în perioada 4-6 iunie, la Tulcea, termenul limită pentru înscrieri fiind 20 Mai 2015.

Danube Delta Rally®merita să revină pe scena europeană a motorsportului. Ediția din 2014 a fost un examen care a confirmat faptul că etapa tulceană poate și merită să reprezinte România pe harta europeană a motorsportului. Prin urmare, în acest an, Danube Delta Rally®va juca un dublu rol:

  • etapa a V-a în cadrul FIA European Rally Trophy 2015
  • etapa a III-a în cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

Pentru alinierea la standardele europene, traseul a fost modificat şi extins, Danube Delta Rally®cuprinde astfel 11 Probe Speciale din care 6 distincte, desfășurate pe o lungime de 140,16 km.

Primele recunoaşteri pe traseulDanube Delta Rally®vor avea loc înperioada 3-4 iunie 2015, antrenamentele oficiale (shakedown) fiind programate în dimineaţa zilei de 5 Iunie 2015. Parcul de Service şi Parcul Închis vor fi poziţionate, și anul acesta, peFalezaTulcea .

Danube Delta Rally®este un eveniment care și-a câștigat locul pe harta automobilismului sportiv românesc în doar doi ani de la relansare. Standardele asumate de orgnizatorii etapei tulcene, calitatea probelor și dificultatea acestora au făcut din Danube Delta Rally®o prezență confirmată în calendarul FIA European Rally Trophy 2015. Nu este doar un eveniment sportiv, este unul care dorește să promoveze potențialulDobrogei turistice, și în special pe cel al DelteiDunării. Ca și până acum, raliul se anunţă unul plin de surprize pentru participanţii şi spectatorii care vor descoperi atmosferaDanube Delta Rally®în cadrul unor evenimente conexe ce urmează a fi communicate.

Mihai Tănase – OrganizatorDanube Delta Rally®:

”Anul 2014 a fost un an foarte greu pentru noi din multe puncte de vedere, dar în special din perspectiva alinierii regulamentelor naționale la stardardele europene impuse de cătreFederațiaInternaționala a Automobilului (FIA) şi credem că în mare parte suntem pregătiţi să facem faţă acestei noi provocări. Suntem convinşi că toate eforturile echipei şi ale partenerilor noştri vor fi răsplătite la începutul lunii iunie, când ne așteptăm la un spectacol automobilistic demn de eforturile generale depuse de la reactivarea RaliuluiDeltei in 2013 până acum. Din nou, atât Consiliul Judetean Tulcea, prin Domnul Preşedinte Horia Teodorescu, cât şi Primaria Tulcea, prin Domnul Primar Constantin Hogea, s-au alăturat acestui proiect de suflet, iar eu personal ţin să le mulţumesc şi pe această cale.”

Danube Delta Rally® a revenit pe scena motorsportului românesc în 2013, după o pauză de 20 de ani şi s-a aflat încă de la început pe primele poziţii în cadrul etapelor din Campionatului National de Raliuri Dunlop.

Raliul este organizat de Clubul Nautic Motorsport sub egidaFederației Internaționale a Automobilului si a Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Consiliului Judeţean Tulcea si Primăria Tulcea, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret si a Primăriei Jurilovca, dar şi cu  sprijinul partenerilor tradiţionali: Hyundai România, Maritimo Shopping Centre – Constanta, Nautic Experts, Vard Ficantieri Tulcea, Zip Escort, Vinuri de Macin, JT Grup, Constantin Nautics, Evo GPS, Sail Adventures, PescărialuiMatei, Marina Eforie, Sabin Shipping & Industries și bineînteles Digi 24 Constanța.

Informaţii detaliate pentru concurenți și spectatori, despre traseu, program şi reguli de securitate se găsesc pe noul  sitewww.danubedeltarally.ro, lansat într-o nouă formă grafică odată cu deschiderea înscrierilor.

Formularele de înscriere şiRegulamentul Particular se pot descărca de pe site, la secţiuneaConcurenți

Previous post

Volvo XC90 Lounge Console - Conceptul cu care suedezii s-au prezentat la Shanghai

Next post

Dieter Zetsche nu exclude un smart crossover

No Comment

Leave a reply