Home»Noutati»3008 DKR noua arma Peugeot pentru Dakar

3008 DKR noua arma Peugeot pentru Dakar

0
Shares
Pinterest Google+

Peugeot Total și Red Bull și-au dat mâna pentru a lansa noul 3008 DKR. Avem în față succesorul modelului 2008 DKR cu care Stéphane Peterhansel a câștigat Raliul Dakar 2016 și cu care Cyril Despres a obținut primul său titlu pe patru roți, victoria în Silk Way Rally.

Peugeot va prezenta atât modelul de rally-raid 3008 DKR cât și SUV-ul 3008 în cadrul Salonului Auto de la Paris, de la începutul lunii octombrie, modelul de racing având unele elemente comune la capitolul design cu mașina de stradă.
În același timp va avea loc și debutul competițional, Carlos Sainz urmând să concureze la volanul noului model în Raliul Marocului, ultima etapă din actualul sezon al Cupei Mondiale de Rally-Raid.
Deși unii fani ai mărcii se așteptau la un 3008 DKR cu tracțiune integrală, Peugeot mizează ca și până acum pe o mașină cu două roți motrice și asta după ce modelul 2008 DKR a devenit prima mașină cu 2WD care a câștigat Dakarul în ultimii 15 ani.

 

“Noul 3008 simbolizează viitorul. Țelul nostru a fost să îmbunătățim punctele slabe ale vechiului model și să dezvoltăm o mașină mult mai capabilă. Chiar și așa, a trebuit să respectăm regulile”, a declarat Bruno Famin, directorul echipei Peugeot Total.

Sub capota noului Peugeot 3008 DKR se află același motor V6 twin-turbo de 3,0 litri. Conform regulamentului, francezii au instalat un restrictor de 38 mm, fapt ce a dus la scăderea puterii. Totuși, inginerii au reușit să modifice comportamentul motorului pentru a livra resursele mult mai devreme. Echipa Peugeot Total a lucrat foarte mult și la îmbunătățirea suspensiei, dar și la dezvoltarea unui sistem de aer condiționat capabil să lucreze la maximum în cele mai dure condiții.

Linia de piloți a constructorului francez rămâne și în 2017 cea mai titrată din Dakar: Stephane Peterhansel, Carlos Sainz și Cyril Despres au împreună 18 titluri în raliul de referință al planetei. Mulți își doresc ca ediția de anul viitor să fie câștigată de cel mai puțin experimentat pilot din familia leului, este vorba despre Sebastien Loeb. Va fi al doilea Dakar pentru Loeb și noi mizăm pe un podium, însă noua introducere în traseu a Paraguaiului ridică unele semne de întrebare mai ales că va fi o ediție cu mult mai mult nisipi comparativ cu cea din 2016.

Startul în Dakar 2017 se va da din Asuncion, capitala Paraguayului, pe 1 ianuarie si de-a lungul celor 13 probe speciale se va rula și prin Bolivia și Argentina.

Previous post

Ssangyong LIV-2 Concept anunță viitorul Rexton

Next post

Noul Volkswagen Crafter vine cu un motor de ultimă generație, dar și cu tracțiune integrală

1 Comment

  1. […] Mai multe detalii despre noul Peugeot 3008 DKR poți citi aici. […]

Leave a reply