Home»Noutati»O mare familie: Peugeot-Citroen a finalizat achiziția Opel-Vauxhall

O mare familie: Peugeot-Citroen a finalizat achiziția Opel-Vauxhall

1
Shares
Pinterest Google+

PSA Peugeot-Citroen, grupul francez care deține cele două mărci alături de DS Automobiles, a finalizat procesul de achiziție al mărcilor Opel și Vauxhall.

Tranzacția despre care scriem a fost anunțată oficial în cadrul ediției din acest an a Salonului Auto de la Geneva, organizat în luna martie. Datorită noilor mărci introduse în portofoliu, cei de la Grupul PSA au reușit să devină al doilea cel mai mare constructor de automobile din Europa.

Cota lor de piață pe Bătrânul Continent a ajuns la 17% din totalul vehiculelor noi vândute în piețele din Europa și regiunile alăturate. Până la finalul acestui an, francezii vor prezenta un plan de business pentru mărcile Opel și Vauxhall, care au trecut deja printr-o restructurare înainte de a fi vândute.

La rândul lor, Peugeot și Citroen au fost restructurate deja, iar gamele acestora au fost restrânse pentru a elimina produsele care nu se vindeau conform așteptărilor. Probabil că același lucru se va întâmpla și la Opel/Vauxhall dacă francezii vor considera că americanii de la GM nu au tăiat deja de pe listă modelele care nu au rezultate comerciale pe măsura așteptărilor.

Previous post

Ford F250 Mega Raptor ne arată ce pot să facă tunerii de top

Next post

Volkswagen T-Roc se pregătește de prezentarea oficială

No Comment

Leave a reply