Home»Noutati»Diverse»Nissan Qashqai sărbătorește trei milioane de unități produse

Nissan Qashqai sărbătorește trei milioane de unități produse

0
Shares
Pinterest Google+

Nissan Qashqai a trecut de pragul de trei milioane de unități produse la uzina din Sunderland, Regatul Unit.

Din cele 346.856 de unități Qashqai produse anul trecut, 265.520 au ajuns pe piața europeană. Qashqai mai este fabricat și în Rusia, Japonia și China, dar respectivele uzine deservesc doar piețele locale. Uzina din Sunderland exportă aproximativ 80% din producție pe 130 de piețe la nivel global.

Nissan a investit peste patru miliarde de lire sterline în facilitățile sale din Regatul Unit și cheltuie aproximativ trei miliarde de lire sterline plătind salarii, servicii și furnizori. Marca niponă a amenințat în trecut cu reducerea investițiilor în caz de vot favorabil pentru Brexit, dar a confirmat în toamna lui 2016 intenția de a produce a treia generație a lui Qashqai în aceeași uzină, alături de modelul 100% electric Leaf.

A doua generație a lui Nissan Qashqai a înregistrat 1.250.175 unități produse, în timp ce prima încă este lideră la acest capitol, cu 1.482.214 unități. Peste acestea vin și cele 270.018 unități Qashqai+2, model eliminat între timp din gamă. Totalul ajunge la 3.002.407 unități Nissan Qashqai până în data de 6 februarie 2018.

Previous post

G-Class din gheață - doar în Rusia

Next post

Hyundai Santa Fe are o nouă generație - primele imagini oficiale

No Comment

Leave a reply