Home»Noutati»Diverse»Nissan lucrează la un sistem capabil să citească gândurile șoferilor

Nissan lucrează la un sistem capabil să citească gândurile șoferilor

0
Shares
Pinterest Google+

Nissan Brain to Vehicle este o nouă direcție de cercetare anunțată de producătorul nipon înainte de CES, cel mai important eveniment din domeniul tehnologiei.

Cei de la Nissan vor prezenta în Las Vegas primele idei ale tehnologiei care îi va permite unui vehicul să citească și să interpreteze gândurile unui șofer pentru a se adapta mai bine la dorințele acestuia. Nissan încearcă să detecteze momentele în care un șofer simte disconfort și când acesta se simte obosit.

Mai mult decât atât, cei de la Nissan vor ca viitoarele lor modele să fie capabile să intuiască momentul în care șoferul vrea să miște volanul sau să apese accelerația pentru a permite reacții mai bune ale vehiculelor în aceste situații. Tehnologia este utilă atât pentru vehiculele care vor fi conduse de oameni, cât și pentru mașinile autonome.

Spre exemplu, în momentul în care o mașină autonomă va putea detecta cum se simte șoferul, aceasta ar putea să schimbe felul în care se conduce pentru a elimina disconfortul resimțit de cel care stă pe locul conducătorului auto. În plus, mașinile care sunt echipate cu această tehnologie ar putea să schimbe și ambiența interioară în funcție de starea de spirit a șoferului.

Tehnologia Brain-to-Vehicle este o premieră mondială, însă este încă în faza de cercetare, fiind la ani distanță de producția de serie. Potrivit comunicatului de presă, întregul proiect este condus de Dr. Lucian Gheorghe, un cercetător senior angajat la Nissan Research Center în Japonia.

Previous post

SsangYong Rexton primește o variantă pick-up

Next post

SUV-urile au completat podiumul de vânzări Mazda în România în 2017

No Comment

Leave a reply