Home»Noutati»Mobius II – un off-roader accesibil dezvoltat pentru Africa

Mobius II – un off-roader accesibil dezvoltat pentru Africa

0
Shares
Pinterest Google+

Mobius II este cel de-a doilea produs din gama producătorului Kenyian Mobius Motors, iar un exemplar are un preț neașteptat de mic.

Cei de la Mobius Motors propun un SUV pe șasiu, menit să reziste la rularea pe distanțe lungi pe drumuri africane. Producătorul din Kenya are o punte față cu brațe duble și o punte spate rigidă cu arcuri lamelare, o soluție care permite o masă utilă ridicată și performanțe decente pe șosea.

Mobius II are un motor de 1.8 litri, alimentat cu benzină, care este cuplat unei transmisii manuale cu cinci trepte. Deși este un SUV cu abilități de off-road, Mobius II nu are tracțiune integrală, ci propulsie. Motorizarea dezvoltă 131 CP, iar consumul său nu este menționat în datele oficiale publicate la momentul debutului.

Știm că un Mobius II va porni de la 1.3 milioane de șilingi Kenyieni, adică aproximativ 12.000 de dolari. Producătorul speră să aibă succes în toată Africa cu Mobius II, iar listele de comenzi sunt deja deschise. Primele unități vor ajunge la clienți în prima parte a lui 2018.

Înainte să vă faceți vise, Mobius II probabil că nu va trece de normele europene de mediu și de siguranță, care sunt mult mai stricte decât cele din Africa. Global NCAP derulează o campanie care să le aducă africanilor mașini mai sigure, iar Mobius II probabil că va fi criticat la acest aspect în urma unei testări independente. Deci nu, nu poți importa un Mobius II în Europa pentru 12.500 de euro plus transportul, pentru că nu vei avea voie să-l înmatriculezi, sau ar trebui să te ocupi de omologarea de tip românească.

Previous post

Toyota Land Cruiser V8 primește interior BMW de la Bulgari

Next post

VIDEO - Tesla Model S versus Hummer H2 - proba de tractare

No Comment

Leave a reply