Home»Sport»MINI anunţă echipajele care vor participa la ediţia 2017 a Raliului Dakar

MINI anunţă echipajele care vor participa la ediţia 2017 a Raliului Dakar

0
Shares
Pinterest Google+

MINI a anunțat echipele care vor lua startul în ediția 2017 a Raliului Dakar. Modelele MINI ALL4 Racing vor ajunge pe mâinile a opt echipaje experimentare, iar trei dintre acestea fac parte din echipa X-raid.

Mikko Hirvonen (Finlanda), fost specialist al WRC, a participat la primul său Dakar în 2016 şi a obţinut o victorie de etapă, precum şi numeroase clasări în Top 5 la finalul etapelor, pentru ca în final să ocupe locul al patrulea în clasamentul general final şi să obţină titlul “Best Rookie”. Experimentatul Michel Périn (FRA) a fost navigatorul lui Hirvonen pentru Dakarul de anul trecut, iar Dakar 2017 va consemna o repetare a acestui parteneriat.

La 29 de ani, Bryce Menzies (SUA) este deja un pilot de off-road consacrat. În 2016, el a început să încânte asistenţa raliurilor internaţionale la comenzile unui MINI ALL4 Racing şi imediat s-a adaptat cu acest automobil legendar, clasându-se în Top 5 la fiecare participare. Pentru prima sa aventură în Raliul Dakar, Menzies îl va avea alături pe navigatorul său obişnuit, americanul Peter Mortensen.

Cel de-al treilea echipaj X-raid Team din cadrul familiei MINI este cel format din Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) şi navigatorul său obişnuit, Timo Gottschalk (Germania). Experienţa lui Al-Rahji în Campionatul Mondial de raliuri (WRC2) a însemnat că debutul său în Dakar, în 2015, a fost unul cu evoluţii rapide şi clasări în Top 5.

Alte cinci echipaje reprezentând MINI la Raliul Dakar 2017 vor lua startul în cockpiturile unor modele MINI ALL4 Racing.

Orlando Terranova (Argentina) şi navigatorul Andreas Schulz (Germania) sunt veterani ai raliurilor şi ai Dakarului, concurând atât la categoria auto, cât şi la moto. Cu o experienţă atât de bogată de partea lor, cei doi pot oferi sfaturi preţioase celorlalţi membri ai familiei MINI ALL4 Racing.

Jakub Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) ştiu foarte bine de ceea este capabil MINI ALL4 Racing. Participarea lui Przygonski la Dakar 2016 a avut ca rezultat o clasare pe locul al 16-lea în ciuda condiţiilor meteorologice dificile şi a noroiului care au creat haos în rândul competitorilor.

Boris Garafulic (Chile) şi Filipe Palmeiro (Portugalia) vor spera ca norocul să le zâmbească mai mult faţă de cum a făcut-o în Raliul Dakar 2016. Experienţa lor în Dakar şi sezonul competiţional şi de dezvoltare prin care a trecut Garafulic în acest an înseamnă că cei doi se pot aştepta la un rezultat mai bun atunci când Raliul Dakar 2017 se va încheia.

Mohamed Abu Issa (Qatar) poate fi considerat un sportiv de raliuri şi Dakar cu o anumită experienţă… în categoria quadurilor şi a buggy-urilor. Trecerea în clasa maşinilor, alături de MINI ALL4 Racing, poate însemna ceva pentru pilotul din Qatar şi experimentatul navigator Xavier Panseri (Franţa).

Stephan Schott (Germania) se poate lăuda că a concurat în toate ediţiile sud-americane ale Dakarului. Simpatic şi cu cunoştinţe solide, el este dedicat raliurilor cross-country şi continuă să fascineze prin pilotaj şi personalitate. Navigatorul său pentru Dakar 2017 urmează să fie confirmat.

Previous post

Duster Extreme Concept - Petru cei care vor mai mult off-road

Next post

Peugeot 3008 are prețuri pentru România

No Comment

Leave a reply