Home»Noutati»Mercedes-Benz GLC F-Cell – viitorul SUV-urilor este alimentat cu hidrogen

Mercedes-Benz GLC F-Cell – viitorul SUV-urilor este alimentat cu hidrogen

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz își mărește portofoliul de SUV-uri, iar unul dintre acestea este GLC F-Cell.

Discutăm despre un derivat al lui GLC care funcționează cu pile de combustibil. Cu alte cuvinte, transformă hidrogenul în energie electrică, cu care alimentează motoarele electrice din dotare. Spre deosebire de alte automobile alimentate cu acest gaz, GLC F-Cell are și o funcție plug-in, deci poate fi încărcat laolaltă cu vehiculele electrice găsite în prezent pe piață. Practic, dacă nu ai acces la o stație cu hidrogen, poți să îl încarci cu 9 kWh pentru o autonomie de aproximativ 50 de kilometri, până când ajungi la o stație cu hidrogen.

Poate că sună ciudat astăzi, în 2017, să alimentezi o mașină cu hidrogen, dar aceste stații au beneficiul că pot să fie integrate în benzinăriile conveționale și pot să livreze hidrogen în loc de motorină sau benzină și durează la fel de mult să realizezi o încărcare completă.

Mercedes-Benz a publicat doar aceste imagini cu GLC F-Cell până la prezentarea oficială de la Frankfurt, programată să aibă loc astăzi, 12 septembrie. Revenim cu detalii și cu un material complet odată ce aceasta va fi disponibilă.

Previous post

Mitsubishi și Nissan sunt printre marii absenți de la Frankfurt

Next post

Dacia Duster a debutat la Frankfurt cu un interior nou - galerie foto

No Comment

Leave a reply