Home»Noutati»Mercedes-Benz G-Class are o nouă generație – primele imagini

Mercedes-Benz G-Class are o nouă generație – primele imagini

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz Clasa G va primi o nouă generație în acest an, iar modelul german va fi dezvelit oficial în data de 15 ianuarie.

Până atunci, oficialii mărcii au publicat mai multe clipuri teaser ale acestuia, alături de imagini ale interiorului și un set de imagini ale prototipului camuflat. Însă, noul G-Class a fost deconspirat pe internet înainte de prezentarea oficială, iar noi avem respectivele fotografii integrate în galeria de mai jos.

După cum puteți observa, modelul german și-a păstrat silueta și a rămas la formele care l-au consacrat. Din punct de vedere tehnic, noul G-Class vine cu o transmisie automată 9G-Tronic, cu nouă trepte, iar aceasta transmite puterea la roți prin trei diferențiale care pot fi blocate la dorința șoferului. 

O schimbare dramatică este renunțarea la puntea față solidă pentru o suspensie independentă. Puntea spate rămâne solidă, semn că nemții nu au renunțat de tot la ambițiile off-road. Prototipurile au parcurs multe mii de kilometri pe teren accidentat, iar cei de la Mercedes-Benz sunt încrezători în abilitățile pe teren accidentat ale noului G-Class.

Garda la sol a fost crescută cu șase milimetri, atingând 241 milimetri, în timp ce adâncimea vadului maxim de apă pe care îl poate traversa este de 70 de centimetri. Unghurile de atac, degajare și ventral au crescut cu câte un grad, iar G-Class poate să meargă pe o pantă de până la 35 de grade. Cutia de transfer are un nou raport de demultiplicare și permite accesarea reductorului la viteze de până la 40 km/h. 

Noua generație a lui G-Class se bucură și de G-Mode, adică un mod de rulare dedicat off-road-ului. Vom afla mai multe despre noul Gelandewagen după ce acesta va fi dezvelit oficial la CES, în Las Vegas, unde are loc unul dintre cele mai importante evenimente din industria tehnologiei.

Previous post

SUV-urile au completat podiumul de vânzări Mazda în România în 2017

Next post

SUV-ul cu hidrogen de la Hyundai are și sistem de conducere autonomă

1 Comment

  1. […] Avem deja un articol în care vorbim despre schimbările pe care le-a primit G-Class odată cu noua generație. Îl poți găsi aici. […]

Leave a reply