Home»Noutati»Mercedes-Benz EQC are listele de comenzi deschise și sosește în 2019

Mercedes-Benz EQC are listele de comenzi deschise și sosește în 2019

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz EQC, primul SUV electric din noua gamă EQ a mărcii germane, are listele de comenzi deschise în Europa. Într-o singură țară, pentru moment, dar vor urma și altele în viitorul apropiat.

Vorbim despre primul SUV exclusiv cu propulsie electrică oferit de marca premium din Germania și care promite o autonomie de 350 de kilometri în viață reală. Conform estimărilor oficiale, mai precis cifrele NEDC, modelul poate să parcurgă 500 de kilometri cu bateriile încărcate complet. Însă sistemul NEDC a fost schimbat de la 1 septembrie 2017, așa că marca ar putea să anunțe o nouă valoare, conform sistemului de evaluare WLTP, care ar trebui să fie mai apropiată de ceea ce vor obține consumatorii în viața reală.

Primul SUV electric de la Mercedes-Benz aparține segmentului compact și are o baterie de 70 kWh în standard, care alimentează două motoare electrice. În total, cele două unități dezvoltă 300 kW și pot asigura o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de cinci secunde.

Pentru moment, doar cetățenii din Norvegia pot face rezervări pentru noul Mercedes-Benz EQC, iar primele livrări vor avea loc abia în 2019. Circa 2.000 de unități au fost rezervate deja, iar fiecare client a plătit echivalentul în coroane a aproximativ 2.200 euro. Practic, este sistemul pe care îl aplică și Tesla cu al său Model 3, care va ajunge în mâinile clienților europeni în a doua parte a lui 2018 dacă nu sunt probleme pe lanțul de aprovizionare sau producție.

Previous post

Mitsubishi e-Evolution Concept anticipează un SUV electric

Next post

Ultimul Mercedes-Maybach G650 Laundalet se vinde la licitație

No Comment

Leave a reply