Home»Noutati»Mercedes-Benz Clasa X primește un V6 diesel de 258 CP

Mercedes-Benz Clasa X primește un V6 diesel de 258 CP

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz Clasa X a primit o nouă motorizare de top, sub forma unui V6 diesel de 258 CP.

Vorbim despre varianta X350d 4Matic, cea mai scumpă versiune a primului pick-up oferit vreodată de producătorul din Stuttgart. Unitatea din echiparea sa are o cilindree de trei litri și dezvoltă un cuplu maxim de 550 Nm la doar 1.400 rpm și îl menține până la 3.200 rpm.

Spre comparație, al doilea cel mai puternic pick-up din segment oferit în Europa pe canalele oficiale, Volkswagen Amarok V6 BiTDI, livrează 224 CP și 550 Nm. Deși îl egalează pe X-Class 350d la cuplul motor, Amarok oferă momentul maxim la 1.500 rpm, cu 100 rpm mai sus decât pick-up-ul premium.

Tracțiunea integrală este permanentă pentru această variantă a lui X-Class, iar viteza maximă este de 205 km/h. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 7.9 secunde, impresionant de bună pentru un pick-up diesel. Transmisia automată cu șapte trepte a fost configurată din start să ofere până la 60% din cuplul motor maxim la roțile din spate.

La fel ca restul variantelor de X-Class, acest model are o gardă la sol de 222 milimetri și poate urca pante de până la 45 de grade, pe când adâncimea maximă a vadului pe care îl poate traversa este de 60 de centimetri.

Mercedes-Benz nu a făcut din X350d un model de lifestyle și oferă în continuare reductor pentru acest model, alături de un diferențial spate blocabil ca dotare opțională. Cutia de transfer are două trepte și există trei moduri de conducere, incluzând și un mod Lock 100% pentru diferențialele din dotare.

Cea mai scumpă versiune a lui X-Class va pleca de la 53.360 euro în Germania cu tot cu TVA și va fi oferită în compania echipărilor Progressive și Power. Evident, nemții îl vor aduce la Salonul Auto de la Geneva, organizat în prima parte a lunii martie.

Previous post

Honda CR-V renunță la diesel pentru noua generație

Next post

General Motors lansează prima benă din fibră de carbon pe un pick-up

No Comment

Leave a reply