Home»Noutati»Mercedes-Benz Clasa G are o nouă generație

Mercedes-Benz Clasa G are o nouă generație

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz Clasa G a primit o nouă generație, iar modelul a fost prezentat public la Salonul Auto de la Detroit.

Deși seamănă foarte mult cu predecesorul său, noul G-Class este mai mare și promite performanțe mai bune pe teren accidentat. În plus, interiorul a fost regândit și îmbină elemente de la Clasa E și Clasa S împreună cu elemente tradiționale preluate de la generația anterioară și de la strămoșii săi.

Blocurile optice sunt full-LED și au lumini de zi circulare, în timp ce partea frontală a fost retușată complet. Din fericire, nemții au păstrat numeroase forme prezente pe generațiile precedente ale lui G-Class fără să le preia direct, ci doar le-au slefuit și rotunjit pentru a le face loc pe noul lor off-roader.

Interiorul oferă mai mult loc pentru toți pasagerii, iar planșa de bord a crescut semnificativ din punctul de vedere al calității. Opțional, poți să comanzi două ecrane de 12.3 inch fiecare pentru a înlocui ceasurile de bord și ecranul multimedia. Cele două afișaje sunt găzduite împreună și amintesc de S-Class.

În materie de dimensiuni, noul Gelandewagen este cu 5.3 centimetri mai lung decât precedesorul său și cu 12.3 centimetri mai lat. Schimbarea reteței de materiale a adus o reducere a masei totale cu 170 de kilograme. O altă schimbare majoră este implementarea unei suspensii față independente cu brațe duble, dezvoltată împreună cu specialiștii de la Mercedes-AMG.

Garda la sol anunțată este de 24.1 centimetri, în timp ce adâncimea maximă a vadului este de 70 de centimetri. Unghiul de atac este de 31 de grade, pe când cel de degajare este de 30 de grade. Nemții promit performanțe mai bune în off-road, iar G-Class are și un mod numit simplu, G-Mode, care optimizează toată electronica mașinii pentru aceste condiții de rulare. Celelalte moduri de conducere se numesc Sport, Comfort, Eco și Individual.

Prima motorizare oferită este G 500, care vine sub forma unui V8 de 4.0 litri, alimentat cu benzină, care livrează 422 CP și 610 Nm. În standard, motorul vine cu o cutie automată 9G-Tronic configurată special pentru acest model. Ulterior va sosi și o versiune diesel, urmată de perechea de modele AMG, G63 și G65.

În Germania, noul G-Class pleacă de la 107.000 euro, iar primele modele vor ajunge pe piață în luna iunie.

Previous post

Land Rover a găsit unul dintre prototipurile primului său model

Next post

Carlos Sainz riscă să fie exclus din Dakar 2018

2 Comments

  1. […] G-Class are o nouă generație, iar modelul german este disponibil deja pentru pre-comandă pe piața […]

  2. […] a dezvelit varianta de performanță a noii generații G-Class. Aceasta se numește tot G63, deși are acum un motor V8 de 4.0 […]

Leave a reply