Home»Noutati»Diverse»Mercedes-Benz a imprimat 3D piese auto din aluminiu

Mercedes-Benz a imprimat 3D piese auto din aluminiu

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz a reușit să imprime 3D o piesă de schimb pentru vehiculele sale utilitare care să îndeplinească toate cerințele de calitate ale concernului Daimler AG.

Componenta nu este din plastic sau din alt material din acest registru, ci din aluminiu, ceea ce marchează o adevărată premieră la nivelul industriei. Datorită acestei inovații, conglomeratul german are posibilitatea de a-și echipa atelierele în viitor cu imprimante 3D echipate cu tot ce le trebuie pentru a fabrica repere mai rare pentru aproape orice model din gamă.

Momentan, noile piese imprimate 3D nu sunt folosite nici în producția de serie și nici în service-uri, dar posibilitățile pe care le aduc acestea sunt extraordinare. Livrarea unei piese mai greu de obținut ar fi grăbită la câteva zeci de minute în loc de zile sau săptămâni, ca să nu vorbim de riscul de a aștepta chiar și o lună pentru un reper rar din aluminiu.

Prima piesă imprimată 3D de Mercedes-Benz este o carcasă de termostat pentru camioanele Unimog și cele din gama Mercedes-Benz. Un alt avantaj al acestei tehnici este posibilitatea fabricării reperelor care nu mai există în producția de serie, ceea ce poate ajuta la reparația vehiculelor mai vechi.

Previous post

Honda CRF250R primește un upgrade de la fratele mai mare

Next post

Fără centura în spate? Risc dublu de deces în caz de accident

No Comment

Leave a reply