Home»Sport»Moto»Medalie de aur pentru Mani Gyenes la Six Days

Medalie de aur pentru Mani Gyenes la Six Days

0
Shares
Pinterest Google+

Emanuel Gyenes a devenit primul roman care obtine medalia de aur la International Six Days Enduro, cursa privita drept Jocurile Olimpice din motorsport, fiind in acelasi timp si cea mai veche competitie off-road din calendarul Federatiei Internationale de Motociclism.

Luna octombrie a inceput pentru pilotul Autonet Motorcycle Team cu doua competitii pe care le-a tratat ca un antrenament pentru Dakar 2017. A concurat mai intai in Raliul Marocului, ultima etapa din actualul sezon al Campionatului Mondial de Rally-Raid, iar la revenirea in Europa s-a oprit la Navarra, in Spania, pentru a concura la International Six Days Enduro (ISDE).

Raliul Marocului (1-7 octombrie)

Revenirea in Africa dupa o absenta indelungata, ultima data Mani a concurat in Sahara in 2010 la Raliul Tunisiei, a fost gandita ca un antrenament pentru Dakar 2017 datorita necesitatii testarii si setarii noilor suspensii. Din pacate, cedarea lantului in speciala a treia l-a impiedicat sa obtina si un rezultat multumitor in clasamentul general. De fapt, ajutorul dat de un berber, care i-a facut o improvizatie folosind doua pietre si o surubelnita, a fost cel care l-a dus pe Mani la finis. Satmareanul a plecat din Maroc cu un loc 29.

Six Days (11-16 octombrie)

International Six Days Enduro este cea mai veche competitie FIM din ramura de off-road, iar editia desfasurata anul acesta la Navarra, in Spania, a fost cea cu numarul 90.

De la motocicleta de rally-raid folosita in Maroc, Mani a trecut la motocicleta de enduro concurand pentru prima data la o competitie internationala cu o motocicleta in 4 timpi. Aceasta a fost cea de a cincea participare a satmareanului la Six Days, cursa de sase zile in care anul acesta au fost de parcurs 1.300 de km. Sunt cinci zile de enduro clasic cu probe speciale, iar in ultima zi se concureaza pe un traseu de motocros.

De-a lungul timpului Mani a strans patru medalii de argint si in acest an a obtinut primul aur din istoria participarilor riderilor romani.

Fiind o cursa de anduranta medaliile se atribuie dupa un anumit procentaj. Astfel, daca ai pana in 10% din timpul celui mai bun clasat primesti medalie de aur, daca ai pana in 25% medalie de argint si pana in 50% medalie de bronz.

”A fost un traseu cu multa piatra si mi-a placut pentru ca a fost un antrenament bun pentru Dakar. Am stat si aici cate 7-8 ore/zi pe motocicleta exact cum se intampla si acolo. A fost un bun antrenament si pentru conditia fizica. A trebuit sa ma obisnuiesc cu motorul de enduro in patru timpi pentru ca eu concurez in mod normal cu doi timpi, insa totul a fost ok. In primele doua zile am concurat cu stare febrila pentru ca nu m-am asteptat sa fie diferenta de temperatura asa de mare intre Maroc si zona aceasta din nordul Spaniei, unde este circuitul Navarra. Dar ma bucur ca mi-am atins obiectivul. Am venit la Six Days dorind sa obtin aurul si am reusit. Vreau sa le multumesc membrilor echipei Ungariei pentru tot ajutorul acordat de-a lungul celor sase zile de cursa”, a declarat Mani.

De acum, pentru Autonet Motorcycle Team, urmeaza pregatirile pentru trimiterea echipamentului catre America de Sud, unde in ianuarie vor concura in Raliul Dakar.

Credit foto: Cristiano Barni

Previous post

10 ani de Automobile Bavaria Băneasa

Next post

Salonul Auto București și Accesorii 2016 - Tendințele pieței și peste 200 de modele expuse

No Comment

Leave a reply