Home»Tehnica»Mazda ne arată cum funcționează noile motoare SkyActiv-X

Mazda ne arată cum funcționează noile motoare SkyActiv-X

0
Shares
Pinterest Google+

Mazda a pregătit un nou tip de motor alimentat cu benzină, pe care l-a intitulat SkyActiv-X. Acesta este primul propulsor de serie care funcționează cu benzină și are și aprindere prin compresie.

Constructorul nipon a ales să îmbine tehnologiile Otto și Diesel în ceea ce Mazda numește SPCCI. Adică acronimul de la Spark Controlled Compression Ignition. Întreaga idee din spatele acestui propulsor este să elimine necesitatea implementării unui turbocompresor sau a unui compresor mecanic prin creșterea raportului de compresie al unui motor alimentat cu benzină. Secretul său a fost implementarea unui nou tip de piston, cu o formă specială, care a fost proiectat special să pună în valoare cel mai ridicat raport de compresie din rândul motoarelor alimentate cu benzină.

Cu toate că acest motor are aprindere prin compresie, el folosește în continuare o bujie pentru a aprinde amestecul carburant, dar acest lucru se întâmplă într-o manieră diferită față de un motor convențional cu aprindere prin scânteie. Mai jos puteți vedea un clip animat în care cei de la Mazda ne arată și cum funcționează noul lor propulsor.

Previous post

Citroen C4 Cactus facelift primește suspensie hidraulică

Next post

Toyota ar putea renunța la diesel-uri în Europa în viitorul apropiat

No Comment

Leave a reply