Home»Off-road»Mani Gyenes reprezintă România în Dakar 2018: Cursa a început

Mani Gyenes reprezintă România în Dakar 2018: Cursa a început

0
Shares
Pinterest Google+

Raliul Dakar, cel mai cunoscut rally-raid al planetei, a demarat ediția cu numărul 40 în Lima, Peru.

Competiția a început în data de 6 ianuarie 2018 și are și un român pe lista concurenților, Emanuel Gyenes. Mani concurează pentru a opta oară în Dakar și țintește un răspuns cât mai bun în clasamentul general. Până acum, cea mai bună clasare a lui Mani a fost locul 14 la general.

El s-a întors la clasa Maraton și a fost acceptat la această categorie în Europa, însă la verificările tehnice de la fața locului au dus la decizia oficialilor de a-l muta la clasa SuperProducție. Clasa Maraton implică interdicția de a schimba anumite compoennte în timpul raliului, iar motocicleta trebuie să fie cât mai apropiată de ceea ce vinde constructorul în showroom.

Mani are suspensii WP Cone Valve și un amortizor spate diferit de cel de serie, iar aceste elemente au fost considerate mai performanțe decât ceea ce este permis pentru clasa Maraton. Pentru că nu are aceleași limitări ca la clasa maraton, Mani are șansa unui loc mai bun la general. În cadrul aceleiași clase, Mani a obținut cea mai bună poziție din carieră, în Dakar 2016.

Dakar este derulat pe 14 etape și se merge din Peru până în Argentina. Concurenții vor trece prin deșertul Atacama, pe care Mani îl consideră unul dintre cele mai dificile puncte ale competiției.

Previous post

SUV-ul cu hidrogen de la Hyundai are și sistem de conducere autonomă

Next post

Cine este Despres, câștigătorul etapei a doua din Dakar 2018?

No Comment

Leave a reply