Home»Sport»Moto»Mani Gyenes obține medalia de aur la “Olimpiada” Motociclismului

Mani Gyenes obține medalia de aur la “Olimpiada” Motociclismului

0
Shares
Pinterest Google+

Mani Gyenes a reușit șa obțină din nou medalia de aur la International Six Days Enduro, o competiție pe care mulți o consideră „Olimpiada Motociclismului”.

Evenimentul este organizat în Franța, la Brive, iar anul 2017 a marcat ediția numărul 92 a celei mai vechi competiții de off-road din calendarul Federației Internaționale de Motociclism. Riderul din Satu Mare a reușit și anul trecut să ia medalia de aur la această competiție, la care a participat de șase ori în cariera sa.

Cursa este întinsă pe cinci zile și se derulează pe o distanță considerabilă. Pe lângă probele speciale și cele de legătură, evenimentul are și o zi dedicată motocrosului. Această cursă este suficient de grea încât toți cei care reușesc să o termine sunt medalialți. Condiția minimă pentru a obține medalia de bronz, de exemplu, este să termini cursa.

Pentru o medalie de argint, trebuie să scoți un timp care să fie în limita baremului de 25% din timpul de referință, stabilit de cel mai rapid concurent. Medalia de aur o primesc toți cei care termină cursa în limita baremului de 10% comparat cu primul timp al evenimentului.

Prima experiență a sătmăreanului în ISDE a fost în 2007, când evenimentul a fost desfășurat în Chile. Pe atunci, a plecat acasă cu medalia de argint. Riderul din Satu Mare va primi medalia sa de aur din acest an abia la sfârșitul sezonului curent, în cadrul Galei Campionilor. Până atunci, aceasta va sta la Federația Română de Motociclism, conform regulilor Federației Internaționale.

Previous post

Volvo XC40 va avea un sistem de conducere semi-autonom

Next post

Mercedes-AMG G63 și G65 primesc o ediție specială de adio

No Comment

Leave a reply