Home»Noutati»Kia Sportage facelift: primele imagini și informații oficiale

Kia Sportage facelift: primele imagini și informații oficiale

0
Shares
Pinterest Google+

Kia Sportage facelift a fost prezentat oficial astăzi. Modelul este primul din oferta mărcii Sud-Coreene oferit și în compania unui sistem hibrid care beneficiază de un sistem electric de 48V.

Sportage este cel mai bine vândut model Kia la nivel global și a aniversat 25 de ani de existență în cursul acestui an. Tocmai de aceea, acest facelift îi vine mânușă, pentru că include atât motorizări și tehnologie nouă, cât și schimbări estetice.

Kia i-a modificat bara față, blocurile optice frontale și posterioare, a restilizat bara spate și a redesenat gama de jante de aliaj, disponibilă cu dimensiuni de la 16 până la 19 inch. La interior, modelul poate fi comandat cu tapițerie în două culori, iar proprietarii se vor bucura de noi ceasuri de bord și un volan îmbunătățit.

Schimbările tehnice implică introducerea unei variante hibride diesel-electric, care vine cu sistem electric de 48 volți. Acesta din urmă are și o baterie adițională și un motor pe măsură, care poate să pornească propulsorul cu ardere internă și să-l asiste la accelerare și la recuperarea energiei cinetice pierdute în mod normal la frânare. Sistemul rezultat se numește EcoDynamics+.

Facelift-ul din gama Sportage este oferit acum cu un diesel de 1.6 litri, disponibil cu 115 sau 136 CP, iar cel din urmă va putea fi comandat atât cu o transmisie cu două ambreiaje și șapte trepte de viteză, cât și cu tracțiune integrală. Respectivul motor este împărțit cu Hyundai Tucson facelift.

Previous post

Citroen C5 Aircross va fi lansat și în Europa

Next post

Volvo are încă un camion electric în ofertă: FE Electric

1 Comment

  1. […] o variantă hibridă diesel-electric echipată cu sistem de 48V, un sistem despre care am vorbit aici. Cel mai ieftin Sportage de pe piața internă pleacă de la 18.633 euro cu TVA inclus. Vorbim […]

Leave a reply