Home»Noutati»Diverse»Invențiile marelui Iustin Capră

Invențiile marelui Iustin Capră

0
Shares
Pinterest Google+

Iustin Capră, probabil cel mai mare inventator din țară, a plecat către o lume mai bună, iar noi am rămas pentru a-i cinsti produsele pe care le-a dăruit. Deși multă lume l-a cunoscut ca pe un om de aviație, Iustin Capră a fost atras și de domeniul auto, iar câteva dintre invențiile sale în acest spectru au fost premiate la diverse evenimente.

Primul automobil pe care Iustin Capră l-a inventat a fost Virgilius, un vehicul cu 2 roți și echipat cu un motor de avion de 105 CP. Prototipul românului putea merge cu 300 km/h și cântărea doar 250 kg.

A urmat apoi seria Soleta, gama de autoturisme cunoscută pentru consumul de benzină redus. Soleta F, mașina pe care Iustin Capră o folosea în excursiile din țară consuma doar 0,5 litri la suta de kilometri. Au urmat o serie de versiuni care s-au diferențiat prin consumul de benzină și prin greutate.

După aceea, Iustin Capră a fost vizionar și pus la cale automobilul Sarmis. Mașina nepoluantă nu avea volan și nici pedalier, comenzile fiind operate cu un buton așezat pe carcasa fotoliului.

Ultimele invenții care l-au readus în ochii mediei au fost triciclul Troty și hibridul Oblio. Primul venea cu un motor electric integrat în butucul roții și avea o autonomie de 50 de kilometri. Hibridul Oblio mergea pe aceeași soluție tehnică, doar că autonomia crescuse până la aproximativ 100 de kilometri.

Respect, maestre!

Via | Wikipedia | Facebook

Previous post

Land Rover scoate din ecuație un Discovery Sport SVR

Next post

Chinezii de la BYD au prezentat SUV-ul hibrid Tang

No Comment

Leave a reply