Home»Noutati»Diverse»Întâlnirea Naţională a fanilor Duster a ajuns la a şasea ediţie

Întâlnirea Naţională a fanilor Duster a ajuns la a şasea ediţie

0
Shares
Pinterest Google+

Aprecierea de care se bucură singurul autoturism 4×4 românesc fabricat în acest moment este, pe zi ce trece, mai mare. Acesta este motivul principal pentru care, an de an, cei mai mulţi dintre fanii acestui model se reunesc pentru a-i face cunoscute calităţile şi a dovedi tuturor că pasiunea pentru Duster nu mai este opţiunea câtorva oameni, ci un fenomen.

Aşa se face că în perioada 14-16 februarie 2014 a avut loc cea de-a şasea întâlnire naţională a fanior Dacia Duster, eveniment ce s-a desfăşurat de această dată la Bran, judeţul Braşov. Evenimentul a numărat aproximativ 100 de participanţi şi a adunat la start circa 34 de maşini, care au umplut staţiunea încă de vineri dimineaţa. A doua zi a fost a fost una plină de activitate şi a început cu mersul în coloană către Poiana Braşov, acolo unde o mică expoziţie în aer liber avea să ne arate câteva versiuni de echipare pe care Dacia şi un importator de accesorii le pregătiseră. Am văzut aici în detaliu varianta Duster Army, cel pe care îl observase deja toată lumea cu ocazia zilei Naţionale, dar modelul botezat Buster, care prezenta câteva modificări destinate creşterii aptitudinilor în teren. Fanii duster au putut vedea aici o gamă de accesorii dedicate acestui model, cum ar fi sisteme de fixare pentru troliu, lamă de zăpadă, instalaţie de împrăştiat material antiderapant, dar şi echipamente pentru expediţie, cum ar fi un cort cu montare pe plafon.

Pe un deal din vecinătatea Zărneştiului s-a dat startul primei competiţii contra-cronometru, unde au participat maşini fără modificări şi cu anelope de stradă. Vremea, care a întrunit toate calităţile unei zile de primăvară timpurie, a adus un grad de dificultate redus, cu porţiuni ample de alergat şi care au mers la fix cu aptitudinile maşinilor. Chiar şi partea feminină a beneficiat de un traseu dedicat, în care au putut să îşi dovedească din plin îndemânarea la volan.

Fiindcă zăpada a lipsit cu desăvârşire, concursul care trebuia să se cheme “Cu Dusterul prin zăpadă” a fost înlocuit cu o demonstraţie a echipei de concurs Dacia, dar şi cu o mică competiţie adresată celor care deţin maşini cu modificări, inclusiv anvelope AT sau MT. Traseul a fost scurt, dar a fost în măsură să exploreze limitele maşinilor la capitolul off road, cum ar fi garda la sol, rezistenţa la înclinaţii laterale şi capacităţile de abordare a rampelor.

În afara calităţilor şi a aprecierii de care se bucură Dacia Duster, la IND6 am avut ocazia să constat o evoluţie a acestui eveniment şi o participare numeroasă din care nu au lipsit inclusiv participanţi din străinătate. Faptul că vorbim de o activitate ce promovează aventura 4×4 şi utilizarea maşinilor la adevărata lor valoare,  dar şi faptul că primează două calităţi importante precum colegialitatea şi respectul pentru natură, mă fac să apreciez şi de această dată caracterul educativ al acestei acţiuni, dar şi posibilitatea de a servi ca exemplu celor care vor să se iniţieze în acest hobby.

Întâlnirea Naţională a Dusteriştilor (IND6) face parte din seria de evenimente realizate de către Asociaţia Club Duster şi care se bucură de susţinerea forumduster.ro, a producătorului autohton Dacia, a sponsorilor şi a presei de profil.

Text şi fotografii: Răzvan Loghin

Previous post

Expediţie 4x4 în Senegal. Jurnal de călătorie

Next post

Superwinch ne pregăteşte o surpriză: comanda troliului de pe smartphone

No Comment

Leave a reply