Home»Noutati»Impozitul auto ar putea fi redus. Proiectul este în dezbatere

Impozitul auto ar putea fi redus. Proiectul este în dezbatere

0
Shares
Pinterest Google+

Impozitul auto ar putea fi redus dacă un proiect de lege aflat în dezbatere va trece de legislativul român.

Propunerea despre care vorbim a mai fost adusă în discuție și acum a fost dezvoltată și pentru cei care au o capacitate cilindrică mai mică. În loc de scăderea impozitului doar pentru motoarele de peste doi litri, noua propunere s-a gândit și la cei cu motorizări mai mici și chiar și la motocicliști. Pentru aceștia, de exemplu, se vorbește de un impozit redus la jumătate, dar sumele plătite la stat pentru o motocicletă erau oricum infime. Ca idee, impozitul pentru o motocicletă cu un motor de un litru este în prezent de aproximativ 40 de lei.

Pentru autoturisme, scăderea propusă a impozitului merge până la 90% în anumite cazuri, pe când la motoarele de 1.800 centimetri cubi scăderea propusă este de aproximativ 30%. În orice caz, nu vă bucurați prea tare și nu vă apucați să vă schimbați mașina, pentru că este posibil ca aceste scăderi să nu aibă loc sau să fie defazate de alte scumpiri.

Subliniem faptul că este vorba doar despre un proiect de lege aflat în dezbatere, nu de ceva definitiv, așadar nu faceți alegeri în funcție de discuțiile purtate de guvernanți. Peste câteva luni, situația va fi clarificată. Cel mai probabil, vom afla până la final de ianuarie ce se va întâmpla cu impozitul auto.

Previous post

Primul FUV a debutat în California și este electric

Next post

BMW: O treime din vânzările noastre sunt SUV-uri. X3 va fi primul nostru SUV electric

1 Comment

  1. […] auto se va schimba în anul 2018, iar acest lucru era știut încă din toamna anului care s-a încheiat […]

Leave a reply