Home»Noutati»Diverse»Hyundai va prezenta primul sau asistent vocal în 2018

Hyundai va prezenta primul sau asistent vocal în 2018

0
Shares
Pinterest Google+

Hyundai va prezenta în luna ianuarie, la Consumer Electronics Show, primul sau asistent vocal.

Nu vorbim despre un „simplu” sistem de comenzi vocale pentru unitatea multimedia, ci de un asistent vocal inteligent, care va putea să anticipeze ce vrea șoferul să facă înainte să îi dea comanda. De exemplu, sistemul de navigație va ști, în funcție de ora în care se urcă șoferul în mașină, că s-ar putea să vrei să conduci spre casă. Șoferul va putea și să realiezeze un apel telefonic, să dicteze un mesaj sms sau să verifice vremea doar prin comenzi vocale.

Întregul sistem este gândit ca șoferul să nu fie nevoit să ia mâinile de pe volan, să nu-și atingă telefonul mobil și să nu fie nevoit să umble în mers la unitatea multimedia, riscând un impact din cauza neatenției la drum. Mai mult decât atât, sistemul va putea să înțeleagă mai multe comenzi într-o singură frază, ceea ce este o premieră în domeniu.

Prima variantă va ajunge pe un model de serie în 2018, pe următorul SUV cu hidrogen oferit de Hyundai, dar multe alte modele obișnuite de la Hyundai îl vor primi în 2019. Evident, vei avea nevoie de o conexiune la internet și nu va fi disponibil în variantele de bază ale acelor modele. Chiar și așa, este un pas înainte care face treaba mai dificilă pentru concurenții celor de la Hyundai-Kia. Ne așteptăm ca marca soră a Hyundai, Kia, să primească și ea un sistem similar în viitorul apropiat.

Sistemul va funcționa doar în limba engleză în primii ani de disponibilitate. Limba română probabil că nu va fi o prioritate, cum nu este nici pentru ceilalți asistenți virtuali disponibili pe smartphone-uri.

Previous post

Fiat Chrysler va regla emisiile a 104.000 mașini vândute în SUA

Next post

Dacia Duster va primi un frate mai mare în viitor

No Comment

Leave a reply