Home»Noutati»Diverse»Hyundai Santa Fe Sport Concept: iată ce se poate face dintr-un SUV de volum

Hyundai Santa Fe Sport Concept: iată ce se poate face dintr-un SUV de volum

0
Shares
Pinterest Google+

Hyundai Santa Fe nu este tocmai primul SUV la care te gândești atunci când vine vorba despre o aventură în off-road, dar un parteneriat recent cu Rockstar Energy ne arată că nu trebuie să avem prejudecăți.

Producătorul Sud Coreean a lăsat un Santa Fe pe mâinile unei echipe specializate în modificări pentru off-road, iar rezultatul este impresionant. În primul rând, au fost schimbate amortizoarele cu un set de coilovere cu compensatoare, iar întregul tren de rulare a fost și el modificat. Jantele custom de 17 inch sunt echipate cu anvelope Mickey Thompson Baja MTZ de 35 de inch, cu un profil special pentru off-road. Sistemul de frânare a fost și el actualizat pentru mai multă performanță.

Motorizarea a primit o evacuare MagnaFlow, un intercooler Mishimoto, o admisie AEM și un sistem Nitrous Express de alimentare cu protoxid de azot. Cei de la Hyundai nu au prezentat și performanțele obținute de motorizare în urma acestor schimbări mecanice. Însă ne imaginăm că lucrurile au ajuns la un nivel aproape dublu față de ce oferea unitatea în standard.

În plus, conceptul pe care îl vedeți în galeria foto vine cu un troliu de la Warn și protecții din aluminiu pentru a evita neplăcerile pe care le poți întâlni la un drum în off-road cu o mașină standard. Plafonul a primit un suport custom de bagaje pe care tronează o bară de LED-uri.

Din păcate, nu vei putea cumpăra un asemenea Hyundai Santa Fe Sport, pentru că este doar un exponat special pentru SEMA, cel mai mare salon auto din SUA dedicat accesoriilor, echipamentelor de specialitate și tuning-ului. Vestea bună este că poți să faci un Hyundai Santa Fe custom, fix pe placul tău, dacă ești dispus să investești în acest model. Poți începe cu un cort Cascadia, de exemplu, iar apoi să continui cu anvelope de off-road și să modifici suspensia.

Previous post

Toyota ia în considerare o variantă de performanță a lui Hilux

Next post

Toyota C-HR R-Tuned: 600 CP și tracțiune față

No Comment

Leave a reply