Home»Noutati»Hyundai în stil american: Palisade devine cel mai mare model al mărcii

Hyundai în stil american: Palisade devine cel mai mare model al mărcii

0
Shares
Pinterest Google+

Hyundai Palisade este cel mai nou membru al gamei de SUV-uri a mărcii coreene.

Modelul concurează într-o clasă aproape inexistentă în Europa între producătorii de volum. Rivalii săi se numesc Ford Explorer, Subaru Ascent, Honda Pilot, Mazda CX-9 și Toyota Highlander. Niciunul dintre aceste modele nu a fost oferit oficial pe piața din Europa, cu atât mai puțin în România.

Însă, în SUA, aceste modele sunt la căutare, iar Hyundai trebuie să răspundă cu ceva pe măsură. Așadar, iată cel mai mare SUV cu șapte locuri de la Hyundai. Are aproape cinci metri lungime și trei rânduri de scaune. Cel din mijloc poate fi comandat atât sub forma a două locuri individuale, cât și sub forma unei banchete cu trei locuri.

Unica motorizare din ofertă este un V6 de 3.8 litri, alimentat cu benzină. Unitatea asigură 291 CP la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 355 Nm la 5.200 rpm. Cei de la Hyundai nu au specificat performanțele dinamice de care va fi capabil Palisade, dar este clar că nu este făcut pentru cursele de accelerare pe 402 metri.

Hyundai Palisade va fi construit la uzina din Ulsan, Coreea de Sud. Având în vedere această alegere privind țara care îl va fabrica, nu este exclus să vedem acest model în oferta din Orientul Mijlociu, dacă nu chiar și în Coreea de Sud.

În orice caz, dacă visați la un Hyundai cu motor de 3.8 litri și cu opt locuri în Europa, nu vă faceți speranțe. Singura metodă prin care ați putea obține așa ceva în România ar fi un import independent de pe piața gri. Acestea din urmă nu sunt susținute de rețeaua de dealeri a mărcii, lucru valabil pentru fiecare automobil importat în această manieră, ceea ce înseamnă că nu veți avea garanția de fabrică și nici alte beneficii similare.

Previous post

Mitsubishi Pajero ar putea să nu aibă succesor

Next post

Cursă între pick-up-uri diesel: Care este mai rapid?

No Comment

Leave a reply