Home»Noutati»Diverse»Hummer s-ar putea întoarce: fabricantul lui Humvee e de vânzare

Hummer s-ar putea întoarce: fabricantul lui Humvee e de vânzare

0
Shares
Pinterest Google+

AM General, compania care îl produce pe Humvee, modelul militar din care a izvorât marca Hummer, este de vânzare, iar mai multe mărci auto sunt printre potențialii viitori proprietari.

Humvee este porecla modelului HMMWV, adică acronimul de la High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle. A debutat în 1984 și a fost folosit intensiv pentru prima dată în războiul din Golf. Ulterior, Arnold Schwarzenegger a observat o coloană de vehicule militare și a insistat suficient de mult pentru comercializarea acestora către civili încât cei de la AM General au început să le vândă pe piața liberă.

Șapte ani mai târziu, AM General a vândut marca Hummer corporației General Motors, care s-a ocupat de vânzări și marketing în timp ce AM General era responsabilă de producție. Anul 2009 a adus intrarea în insolvență a General Motors, iar unele dintre mărcile sale erau de vânzare, printre care și Hummer. Chinezii au fost pe aproape să o cumpere, dar afacerea nu a mers mai departe.

Până la urmă, marca Hummer a fost închisă în 2010 în lipsa unui investitor și cu vânzări prea slabe pentru a-i justifica existența.

Humvee, fratele militar al lui Hummer, a rămas în producție, în timp ce variantele civile au dispărut de pe piață. Între timp, anul 2018 aduce intenția de vânzare a companiei AM General, care ar costa aproximativ 1.7 miliarde de euro. Compania care o va cumpăra ar avea acces la un contract de aproape 700 de milioane de euro cu armata americană.

General Motors și Fiat Chrysler Automobiles sunt printre conglomeratele din lumea auto care ar fi interesate de achiziție, afirmă mai multe surse care preferă să-și păstreze anonimitatea. De notat faptul că GM și-a relansat divizia dedicată contractelor militare și a angajat un cadru militar pentru a conduce GM Defense LLC, o subsidiară dedicată dezvoltării unor asemenea vehicule.

General Motors a prezentat recent concepte gândite pentru uz militar, dar posesia Humvee i-ar face pe americani să aibă o poziție mai fermă în negocierile cu oficialii armatei. Până acum, au prezentat un concept bazat pe Chevrolet Colorado. Acesta era alimentat cu hidrogen și putea opera în liniște deplină și să furnizeze și energie electrică. GM mai are alte proiecte în această direcție, însă niciun prototip nu a făcut încă obiectul unui nou contract cu armata americană.

Între timp, FCA ar putea aborda o strategie mai precaută în materie de investiții după ce Sergio Marchionne s-a stins, ceea ce ar tăia din șansele unei achiziții atât de mari. Pe de altă parte, nu este clar în ce direcție vor să meargă noii conducători ai conglomeratului industrial italo-american.

Previous post

Accident cu final neașteptat între un F-150 și un Camaro

Next post

Mercedes-Benz Clasa X va primi o versiune 6x6 de la Carlex

No Comment

Leave a reply