Home»Tehnica»Proiecte custom»Hummer Electric? Arnold Schwarzenegger îl are pe primul din lume

Hummer Electric? Arnold Schwarzenegger îl are pe primul din lume

0
Shares
Pinterest Google+

Hummer, marca americană defunctă în prezent, își datorează existența și datorită lui Arnold Schwarzenegger.

Totul a început când „Arnie” a vâzut o coloană de Humvee, adică vehiculul militar pe care este bazat Hummer, iar el a derulat o campanie entuziastă prin care s-a ajuns la lansarea variantei pentru civili a acestui model. Evident, cererea publicului a fost și ea un factor important aici, pentru că armata americană a publicat numeroase imagini cu modelul militar în acțiune în cadrul Furtunii din Deșert, numele pe care l-au ales pentru războiul din Irak.

Modelul a fost construit din 1992 până în 2006, când a trebuit eliminat din gamă pentru că nu mai respecta normele de mediu. Numele Hummer a fost cumpărat de General Motors și de producție s-au ocupat cei de la AM General, proiectanții modelului militar.

Schwarzenegger a fost criticat în trecut, pe vremea când candida pentru postul de Guvernator al statului California, pentru că deținea vehicule care consumau mult carburant și nu stăteau prea bine în materie de emisii. Drept urmare, vechiul său Hummer H1 a fost convertit să funcționeze cu etanol în încercarea de a-i curăța păcatele.

Între timp, fostul Mr. Olympia a decis să-l convertească la energie electrică. Actorul în vârstă de 70 de ani este în prezent un puternic activist pentru mediu și face eforturi pentru a finanța diferite acțiuni caritabile, pe lângă prezența sa în lumea sportului. Există și un concurs de culturism care îi poartă numele – Arnold Classic, iar acesta este un eveniment respectat în lumea celor care trag de fiare.

Hummer-ul H1 electric al lui Arnold Schwarzenegger a fost prezentat în Austria, iar „Terminatorul” a simțit nevoia să se mândrească cu el pe Facebook. Conversia a fost realizată de cei de la Kriesel, o companie din țara natală a superstarului de la Hollywood. În prezent, nu este clar dacă acest atelier va face și alte conversii de acest tip, dar știm sigur că Arnold se va întoarce și cu alte mașini din garajul său în Austria pentru modificări similare.

Din păcate nu avem specificații tehnice, dar ne așteptăm ca acestea să fie publicate ulterior pe Internet.

 

Previous post

Jeep Renegade ar putea primi un frate mai mic

Next post

Mitsubishi e-Evolution Concept anticipează un SUV electric

1 Comment

  1. […] Hummer H1 este un model care îi datorează existența lui Arnold Schwarzenegger, iar tot sportivul, actorul și politicianul de origine austriacă i-a conferit acestui model o nouă viață. […]

Leave a reply