Home»Noutati»Auto»Honda CR-V facelift va dispune de cel mai evoluat sistem cruise control de pe piaţă

Honda CR-V facelift va dispune de cel mai evoluat sistem cruise control de pe piaţă

0
Shares
Pinterest Google+

Noua Honda CR-V va fi primul automobil din lume capabil să anticipeze intenţiile participanţilor la trafic prin intermediul unui sistem inovator de control automat a vitezei de croazieră, intitulat Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC).

Bazat pe informaţiile primite de la o cameră video şi de la un sistem radar, noul sistem i-ACC monitorizează constant poziţia şi comportamentul maşinilor situate pe benzile adiacente, după care aplică un algoritm pentru a anticipa posibilitatea ca ele să schimbe banda de mers. Acest nou sistem permite maşinii să reacţioneze rapid, sigur şi confortabil într-un mod în care sistemele tradiţionale cruise control îşi ating limitele constructive.

În mod uzual, un sistem cruise control adaptiv menţine o distanţă constantă faţă de maşina din faţă prin aplicarea frânei sau a acceleraţiei în funcţie de viteza de deplasare a maşinii monitorizate şi de setările aplicate de şofer. Atunci când o maşina intră în raza de acţiune a senzorilor de pe o banda laterală, de cele mai multe ori, sistemul clasic aplică frânele brusc deoarece noul reper apărut schimbă datele setate iniţial.

Cu scopul de elimina efectele nedorite ale unui astfel de scenariu, sistemul i-ACC dezvoltat de Honda monitorizează în mod constant nu doar maşina din faţă ci şi pe cele din lateral, pe baza unui algoritm complex de predicţie capabil să reacţioneaze cu până la cinci secunde înainte de apariţia unei maşini pe banda de deplasare.

Acest timp “tampon” permite maşinii să scadă gradual viteza de deplasare şi astfel să elimine reacţiile bruşte ce ar putea deranja pasagerii. În momentul în care se aplică frâna iniţială, un mesaj este afişat în zona cadranelor de bord pentru a informa şoferul de ce maşina îşi micşorează viteza de deplasare. De la acest punct, sistemul va aplica o forţă de frânare suplimentară pentru a adapta viteza de deplasare cu scopul de a menţine o distanţă sigură.

Sistemul i-ACC este un rezultat al colaborarii intre Centrele de Dezvoltare si Cercetare Honda din Europa si Japonia si a fost dezvoltat special pentru piata europeana. Cercetarea care a stat la baza algoritmului complex de predictie a avut loc pe drumurile europene.

Noua Honda CR-V este primul model Honda care va beneficia de aportul sistemului i-ACC  şi va fi disponibilă pe piaţa din România începând cu luna aprilie 2015.

Previous post

Dakar 2015 - Ziua 4 - Al-Attiyah se impune din nou

Next post

Volvo S60 Cross Country - O nouă specie

1 Comment

  1. […] Te-ar putea interesa și: Honda CR-V facelift va dispune de cel mai evoluat sistem cruise control de pe piaţă […]

Leave a reply