Home»Noutati»Hennessey VelociRaptor V8: Când nu îți mai ajunge un V6!

Hennessey VelociRaptor V8: Când nu îți mai ajunge un V6!

0
Shares
Pinterest Google+

Americanii de la Hennessey au prezentat un nou VelociRaptor, bazat tot pe F-150 Raptor.

De data aceasta, motorul V6 este eliminat în favoarea unui V8, lucru pe care îl aflăm încă din numele modelului. Unitatea V8 are o cilindree de 5.0 litri, adică mai mică decât a vechiului F-150 Raptor, însă este supraalimentată folosind un compresor mecanic cu o capacitate internă de 2.9 litri.

Rezultatul asigură 758 CP la volantă și 570 CP la roată, ceea ce este suficient pentru o accelerație de 0-96 km/h în 4.1 secunde. Pentru un pick-up, este un timp fantastic și este comparabil cu un Ford Mustang GT, echipat tot cu un V8 de 5.0 litri, dar aspirat.

Dacă încă nu sunteți impresionați, aflați că poate realiza o cursă de accelerare pe sfertul de milă, adică pe 402 metri, în doar 12.2 secunde, ceea ce reprezintă un rezultat foarte bun. Viteza de ieșire la încheierea celor 402 metri este de 185 km/h. Practic, cu start de la zero, acest pick-up poate accelera până la 185 km/h în 12.2 secunde și în 402 metri.

Pe lângă motorul V8 modificat, acest pick-up primește barele de protecție față și spate din pachetul VelociRaptor, faruri LED, o suspensie de off-road care mărește garda la sol cu șase inch, jante Hennessey de 20 inch echipate cu anvelope BF Goodrich KM03 de 37 de inch și plăcuțe speciale la bord și în compartimentul motor.

În prezent, vorbim despre primul VelociRaptor V8, iar texanii de la Hennessey cer 147.950 de dolari pentru un vehicul în această configurație. Este expus în prezent la SEMA, cel mai mare eveniment dedicat pieselor, accesoriilor și tunerilor auto din SUA.

Doar 100 de unități vor fi construite, iar fiecare vine cu o garanție de trei ani sau 36.000 de mile (57.936 kilometri). Această garanție acoperă atât pick-up-ul construit de Ford, cât și piesele implicate în conversia sa într-un VelociRaptor V8.

 

Previous post

Consumul de alcool la volan: O problemă spinoasă în România

Next post

Toyota recheamă în service 1.6 milioane de mașini

No Comment

Leave a reply