Home»Noutati»Auto»Grupul PSA atinge pragul de 1 milion de autovehicule comercializate în Europa în primul semestru

Grupul PSA atinge pragul de 1 milion de autovehicule comercializate în Europa în primul semestru

0
Shares
Pinterest Google+

Grupul PSA Peugeot – Citroen a publicat rezultatul vânzărilor pentru prima jumătate a anului curent. În Europa, grupul francez s-a descurcat excelent și a reușit să treacă de pragul de 1 milion de mașini vândute în jumătate de an.

Mai exact, francezii au vândut 1.056.000 de mașini, cu 7,4% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Vânzările Peugeot au crescut cu 7,9%, ajungând la 601.000 de exemplare. Creşterea este susţinută în principal de Peugeot 2008 (+16% sau 99.000 de exemplare) şi Peugeot Partner (+8% sau 62.800 de exemplare), ambele clasându-se pe locul 2 în Europa în segmentul lor de clasă.

Citroën a înregistrat cele mai bune rezultate ale sale din ultimii cinci ani, ajungând la 414.000 de autovehicule comercializate, respectiv o creştere de 7,2%. Rezultatele obţinute se datorează, în principal, succesului înregistrat de Citroën C4 Picasso, liderul segmentului MPV în Europa, dar şi reuşitei modelelor C4 Cactus şi C1, care au raportat creşteri semnificative ale vânzărilor în aceeaşi perioadă.

Vânzările mărcii DS au crescut cu 0,7% (la 40.900 de unităţi) prin lansarea în luna martie a noilor DS 3 şi DS 3 Cabrio, care vin să completeze gama DS reînnoită integral.

Previous post

Red Bull Romaniacs 2016: Jarvis a controlat a doua zi de off-road

Next post

Jeep Wrangler 75th Salute Concept, tribut adus vehiculelor militare

No Comment

Leave a reply