Page 1 of 1

4x4 in Africa de Sud

Posted: 10 Jul 2017 07:40
by radu.marinescu
Buna Dimineata Aventurieri,
listez citeva poze din Africa de Sud.
poate va tentez sa sariti peste "balta cu peste" (Marea Mediterana) sa traversati plaja aia lunga (Sahara) dea curmezisul peste gradina botanica (Congo Ecuatorial) si ajungi colea la "negrii bantu".

umila mea parere Africa de Sud este aproape raiul pe pamint iar pentru aventurieri indarjiti, absolut paradis.

Atasez citeva poze ca dovada.

Va doresc numai bine, cer senin si teren accidentat.
Radu Africanu'.

Re: 4x4 in Africa de Sud

Posted: 11 Jul 2017 08:19
by Razvan4x4
Da, un adevarat paradis. Drumul pana acolo este insa devastator. Credc ca cea mai buna solutie este cu avionul si inchiriat masina de acolo. Banuiesc ca se gasesc 4x4 de inchiriat.

Re: 4x4 in Africa de Sud

Posted: 11 Jul 2017 13:27
by radu.marinescu
Hello Razvan,
ai dreptate a veni cu 4x4-ul din Bucuresti pina aici cere timp si multime de bani, plus la ora actuala centrul africii este asa de volatile ca practice ai toate sansele sa dispari pe veci.

Corect varianta perfecta este avionul care costa dus intors Bucuresti - Johannesburg - Bucuresti intre 800 si 1000 de euro de persoana(baiatul meu zboara pe 3 August de aici si ajunge in Bucuresti la maicamea pe 4 August si a platit 850 de euro).

Iar aici la aterizare, va asteapta nenea Radu Africanu'.

De profesie sint inginer metalurg (am terminat Politehnica in 1987) si aici sint manager de tratament termic pentru Macsteel South Africa.
dar pasiunea vietii mele este savana salbateca si 4x4 adventures, deci ori cine pofteste la Africa sa-mi dea un call.
Pot organiza aventuri, excursii, expeditii pe coclauri de neuitat pe viata si chiar vinatoare pentru cine se incumeta si are buzunare adinci.
Se gasesc 4x4 de inchiriat sau folosim 4x4 vehicolele din grupul meu inclusive Pajeroul meu.
Nimeni nu poate intelege splendoarea Africii decit cind esti aici, asa ca va astept.
Va doresc numai bine cer senin si namol adinc.
R. Africanu'
P.S. numarul meu de cellular este 082 330 2117 si sint pe whatsapp dar trebue sa aflati ce prefix sa puneti in fata si putem comunica usor si sa vehiculam poze.

Re: 4x4 in Africa de Sud

Posted: 11 Jul 2017 18:20
by georgei23
Salut Radu! Eu sunt foarte inteesat de o astfel de iesire. Cu timpul stau insa mai prost. Cum e pe acolo in decembrie de sarbatori? Dar in aprilie?

Eu pot face un minigrup de 2-3 familii, cu copii peste 6 ani+...Visul meu ar fi sa inchiriem masini cu spatiu de dormit (RTT sau ceva similar)...7-14 zile..

Ai fi disponibil/ interesat de astfel de iesire?

Re: 4x4 in Africa de Sud

Posted: 12 Jul 2017 07:44
by radu.marinescu
Buna Dimineata Georgei,
Sorry daca gresesc numele tau.
Deci in primul rind : absolut sint gata mereu la iesire 4x4 savana. Sint norocos prin faptul ca serviciul meu l-am organizat foarte bine si pot oricind sa dispar de la o saptamina la o luna (controlez productia prin cellular).
Acum intrebarile tale: din pacate nici Decembrie nici Aprilie nu sint luni recomandate de excursie in Africa de Sud si iata de ce: de-a lungul anului oricind in afara de aceste luni sint un numar foarte restrins de turisti ALBI sud africani si cantitatea normal de turisti straini. Tara este asa de mare ca in toate zonele frumoase este liber si nu este inghesuiala.
Well cind vine Decembrie si Aprilie toata forta de munca (45 000 000 de negrii) intra in concediu si totul arata ca o maree de furnici care devoreaza totul.Este inghesuiala, peste tot cozi si vacanta se transforma in cosmar.
Ideea de a pune la cale un grup de doua sau trei familii este perfecta, cu cit mai multi cu atit mai ieftin pe cap de om,
se distribute cheltuielile (acomodare, masini, benzina, plata autorutei etc).
Ca durata a excursiei: daca tot platesti biletul de avion cel mai bine este o Aventura de doua sau trei saptamini minim.
Evident cind va hotariti discutam amanunte, eu va voi trimite ce locuri sint de vizitat si voi verificati pe net si alegeti ce vreti sa facem.
Ca transport vom pune la o lalta 4x4 vehicles din grupul meu si vom avea mini caravane (vezi poza de linga baobab) si corturi sau alternam cu, cazare in cabane extra lux dupa cum alegeti.
Iata ca idee intre timp verificati pe internet citeva destinatii:
(Richtersveld National Park),( Kruger National Park), (Cape Vidal & St Lucia-snorkelling/ diving), (Cape town & Table Mountain, Boulders bay, Cape of Good Hope).
De remarcat ca anotimpurile aici sint invers decit in emisfera Nordica. Din 01 Octombrie pina 30 Aprilie VARA fierbinte si ploi magnifice torentiale. 01 Mai pina 30 Septembrie "IARNA ???" racoare intre 5 grade dimineata si 20 grade la prinz, uscat bocna, permanent cer absolut albastru senin.

Dupa cum am spus ma puteti gasi pe whatsapp (082 330 2117) sau e-mail: radu.marinescu@mactrading.co.za

Numai bine si sanatate,
R. Africanu'