Home»Noutati»Auto»Ford pregăteşte noul EcoSport pentru Europa

Ford pregăteşte noul EcoSport pentru Europa

0
Shares
Pinterest Google+

Ford a dezvăluit de curând faptul că un nou SUV va completa gama sa de produse. Noul EcoSport vine cu dimensiuni compacte, robusteţe şi un consum redus de combustibil. Maşina a fost dezvoltată pe o platforma deja existentă de segment B, iar caroseria surprinde atât prin liniile îndrăzneţe, dar şi prin aspectul practic şi spaţiul oferit ocupanţilor.

EcoSport este primul model Ford global dezvoltat în întregime în America de Sud şi este programat să apară pe piaţă peste aproximativ 18 luni. Acest model vine în întâmpinarea unei cereri tot mai mari a pieţei din Europa pentru SUV-urile de mici dimensiuni, cerere ce se preconizează a se dubla în următorii cinci ani.

Despre motorizare şi transmisie nu există încă date oficiale însă este de aşteptat ca din paleta de motorizări să facă parte şi deja cunoscutul EcoBoost pe benzină, de un litru şi 125 CP. Sistemul de tracţiune integrală va fi cel mai probabil similar cu cel prezent acum pe Kuga şi, la fel de probabil, nu va fi oferit în standard.

EcoSport va fi echipat cu Ford SYNC, un sistem de conectivitate evoluat ce va permite celui de la volan să activeze vocal comezile telefonului şi a playerului audio. Ford SYNC mai include şi Emergency Assistance, un sistem ce apelează automat şi pune în legătură ocupanţii maşinii cu serviciile de urgenţă în cazul unui accident.

EcoSport este aşteptat să apară pe piaţă după lansarea noului Kuga şi urmează în prezent un program de testare riguros ce cumulează câteva milioane de kilometri, ce vor fi efectuaţi în cele mai diverse condiţii. Pe lista de noutăţi Ford se mai află şi modelul Edge, un SUV de dimensiuni mai mari care în prezent este disponibil doar pe piaţa din State.

Previous post

Garry şi Bill, vedetele emisiunii "2 nebuni pe patru roţi", prezenţi la Discovery Off Road Trial

Next post

Nou: MINI John Cooper Works Countryman

No Comment

Leave a reply