Home»Noutati»Diverse»Fiat Chrysler va regla emisiile a 104.000 mașini vândute în SUA

Fiat Chrysler va regla emisiile a 104.000 mașini vândute în SUA

0
Shares
Pinterest Google+

Fiat Chrysler Automobiles a vândut aproximativ 104.000 unități în SUA echipate cu motoare diesel care depășesc emisiile de noxe trecute în certificatele lor de omologare.

Constructorul italo-american a fost acționat în instanță de avocații care reprezintă clienții care au cumpărat respectivele modele Jeep și de Departamentul de Justiție din Statele Unite ale Americii. Între timp, avocații au reușit să ajungă la o înțelegere cu ambele părți și a fost luată decizia reparării gratuite a vehiculelor afectate.

Problema pe care trebuie să o remedieze cei de la FCA implică eliminarea unui software instalat în computerul de control al motorului, care reușea să obțină emisiile de noxe la testele specializate, însă nu făcea acest lucru odată ce funcționa și pe drumurile publice. Vehiculele cu probleme au fost vândute între 2014 și 2016 și vor fi reparate în următoarea perioadă.

Nu este clar dacă aceeași problemă se manifestă și în Europa, însă producătorul italo-american a fost verificat în repetate rânduri și de mai multe institute de pe Bătrânul Continent care se ocupă cu verificarea emisiilor și au fost acuzații de fraudă. Acestea au fost respinse între timp, deci nu va fi un recall și la noi.

Previous post

Volkswagen Tiguan Allspace și Atlas vor fi oferite și cu cinci locuri

Next post

Hyundai va prezenta primul sau asistent vocal în 2018

No Comment

Leave a reply