Home»Noutati»Diverse»Fabrica de Alcantara nu mai face față cererii

Fabrica de Alcantara nu mai face față cererii

0
Shares
Pinterest Google+

Alcantara, materialul sintetic folosit de mulți producători drept înlocuitor de piele întoarsă naturală, a ajuns mai popular decât prevedea compania care îl produce.

Recent, șeful companiei italiene Alcantara, cea care a dat și numele materialului pe care îl comercializează, a anunțat că se vede nevoit să refuze aproximativ 20% din clientii noi datorită succesului înregistrat de companie în afaceri. Vorbim despre o producție de aproximativ opt milioane de metri liniari pe an, dar tot nu este suficient pentru cererea globală.

Cererea de alcantara a crescut cu 15% în ultimul an doar din sectorul auto, iar asta se întâmplă de aproape șapte ani la rând. Compania își asigura 80% din venituri din lumea auto, însă cererea din alte sectoare ale industriei a dat peste cap așteptările, așa că italienii se văd nevoiți să investească 300 de milioane de euro pentru a putea dubla producția. Până la finalul lui 2023, fabrica Alcantara ar putea să producă aproape 16 milioane de metri de material sintetic pe an.

În comparație cu pielea naturală, Alcantara are două avantaje notabile. În primul rând, animalele nu sunt afectate de cererea pentru acest material, iar produsul în sine este cu 50% mai ușor decât pielea, ceea ce permite utilizarea sa la diferite aplicații unde contează masa totală până la ultimul gram. Tocmai de aceea, în caz că vă gândeați la o retapițare a volanului sau a întregului interior, veți remarca o posibilă creșterea a prețului acestui material sintetic.

Previous post

Supercar electric pentru off-road: Xing Mobility Miss R

Next post

Hyundai se mândrește cu două premii de design de la Red Dot

No Comment

Leave a reply