Home»Aventura»Expediție cât o viață: 900.000 km în jurul lumii cu un Mercedes-Benz G-Class

Expediție cât o viață: 900.000 km în jurul lumii cu un Mercedes-Benz G-Class

0
Shares
Pinterest Google+

Cea mai importantă călătorie din viața germanului Gunther Holtorf avea să înceapă acum 26 de ani, atunci când avea să starteze cea mai lungă expediție pe patru roți din lume, cu aproape 900.000 de kilometri parcurși la bordul unui Mercedes-Benz G, botezat „Otto”.

Totul a început în 1988, atunci când germanul își propuse să viziteze Africa, iar planurile i-au fost inflențate de schimările din viața personală. Trecut printr-un divorț,  Gunther Holtorf avea să plece îpreună cu Christine, noua sa parteneră de viață, într-un tur mondial care s-a încheiat recent cu un bilanț impresionant, dar și cu un record mondial Guineess: 26 de ani petrecuți pe drumuri, 215 țări traversate și un număr de kilometri egal cu înconjurul lumii de 22 de ori.

Expediția a cunoscut o diversitate climatică și geografică spactaculoasă, a atins o altitudine maximă de 5.200 m (Everest), una minimă de 150 m sub nivelul mării (Marea moartă), temperaturi minime de -27 de grade (Siberia) și maxime de +50 de grade (Australia).

Mașina este una cu motor diesel în cinci cilindri și 3005 cmc, injecție indirectă cu pompă Bosch, ce dezvolta în anii tinereții 88 CP și un cuplu de 170 Nm. Pentru că echipată de expediție mașina atingea o greutate totală de 3.300 kg, cu 500 kg în plus față de masa maximă admisă și cu circa 400 kg doar pe plafon, au fost montate arcuri și amortizoare aftermarket mai puternice. Un alt eveniment nefericit, cauzat de un accident, a presupus inlocuirea caroseriei, pentru ca masina sa poată continua aventura. Toate celelalte componente ale mașinii au rămas însă neschimbate, respectiv motorul, șasiul și cutia de viteze manuală cu patru trepte, configurație în care mașina a și ajuns la finalul călătoriei, pe data de 13 octombrie 2014, la Stuttgart.

Bătrânul „Otto” este deja legendă și va face parte cu mândrie din istoria fabricantului german, având deja asigurat un loc în Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, unde va putea fi admirat de public începând din 2015. Finalul expediției realizate de Gunther Holtorf (77 ani), inginer de aviaţie,  a coincis cu aniversarea a 35 de ani de viață a lui G-Class, ocazie cu care a fost lansată și o ediție aniversară a acestui model, denumită Edition 35, ce vine cu o echipare exclusivistă și două versiuni de motorizare, G 350 BueTec (preț Germania: 101.031 euro cu TVA) și G 500 (preț Germania: 112.812 euro, cu TVA).

Previous post

Vezi ce poate să facă RaptorTRAX, maşina de iarnă a lui Ken Block (video)

Next post

Soluția franceză. Test cu Renault Scenic Xmod.

No Comment

Leave a reply