Home»Tehnica»Proiecte custom»Distracție la pensie: Conversia unui Land Rover la motor cu abur

Distracție la pensie: Conversia unui Land Rover la motor cu abur

0
Shares
Pinterest Google+

Land Rover are o bază generoasă de fani în Regatul Unit. Nu este veste pentru nimeni acest lucru, iar englezii sunt și cei care ne-au adus pe lume locomotiva cu motor cu aburi.

Ei bine, un pensionar pe nume Frank Rothwell, fost inginer și om de afaceri, a decis să aducă împreună cele două creații britanice într-o formă pe patru roți. Mai precis, a convertit un bătrân Land Rover Series I într-un vehicul cu motor cu aburi. În locul unui diesel învechit, pensionarul a montat un motor cu aburi care este alimentat cu cărbuni.

Rezultatul se numește Mildred și este mândria pensionarului în vârstă de 67 de ani. El și-a motivat alegerea spunând că fiecare om are nevoie de un hobby, iar această conversie i-a luat mai bine de 400 de ore. Mai mult de jumătate în acest timp a fost necesar pentru integrarea noului tren de propulsie, în timp ce restul de vreme a implicat construcția motorului cu aburi.

Motorizarea rezultată nu este nici cea mai eficientă soluție din lume și nici cea mai ecologică. De departe. Dar este un hobby care îi ține în viață pasiunea unui pensionar retras în afara orașului, ceea ce ne face să-l invidiem pe domnul Rothwell. Nu de alta, dar voi ce plănuiți să faceți la pensie?

Previous post

Biski - legătura dintre scuter și jetski

Next post

Hyundai Santa Fe: primele schițe oficiale ale noii generații

No Comment

Leave a reply