Home»Noutati»Citroen C5 Aircross a debutat în Europa: promite să fie cel mai confortabil SUV

Citroen C5 Aircross a debutat în Europa: promite să fie cel mai confortabil SUV

1
Shares
Pinterest Google+

Citroen C5 Aircross a fost prezentat în varianta pentru piața din Europa, la câteva luni de la debutul de la Salonul Auto de la Shanghai.

Modelul își propune să iasă în evidență în segment atât prin design, cât și prin nivelul de confort oferit pasagerilor. Încă din echiparea standard, C5 Aircross va avea scaunele Advanced Comfort lansate pe C4 Cactus facelift și suspensia Progressive Hydraulic Cushions. Aceasta din urmă promite un nivel de confort superior față de configurația uzuală de arcuri elicoidale și amortizoare convenționale, fie ele și cu reglare electronică.

Citroen mizează și pe personalizare, fiind disponibile 30 de combinații de culori de caroserie, plafon negru și mai multe pachete de culoare care pot fi aplicate pe mașină. Barele transversale de pe plafon sunt opționale, iar portierele au sistemul Airbumps de perne de aer cauciucate, disponibil în mai multe culori. Șapte culori sunt disponibile pentru caroerie, în timp ce bancheta spate are trei scaune modulare, care pot fi mutate în față sau în spate individual, pe lângă posibilitatea plierii.

Ceasurile de bord au fost înlocuite de un ecran TFT de 12.3 inch și unitatea multimedia are un ecran de opt inch, compatibil cu Apple CarPlay, Mirrorlink și Android Auto. Pentru mai mult confort, geamurile frontale sunt dublu laminate și izolația fonică a primit atenție specială din partea inginerilor.

În Europa, Citroen C5 Aircross este disponibil cu două motoare alimentate cu benzină și cu trei diesel-uri. Acestea oferă între 130 și 180 CP și sunt oferite atât cu manuale, cât și cu transmisii automate, după caz. Anul viitor va aduce și o variantă hibridă plug-in.

Pâna atunci, știm că vânzările vor demara la finalul anului curent, iar producția este realizată în Franța pentru piața de pe Bătrânul Continent.

Previous post

Volvo are încă un camion electric în ofertă: FE Electric

Next post

VIDEO - Furat în 20 de secunde: cum poți să rămâi fără mașină dacă ai pornire fără cheie

No Comment

Leave a reply