Home»Noutati»Diverse»Bosch a inventat un nou tip de carburant sintetic: este făcut din CO2

Bosch a inventat un nou tip de carburant sintetic: este făcut din CO2

0
Shares
Pinterest Google+

Bosch, unul dintre furnizorii auto de top ai lumii, a anunțat dezvoltarea unui nou tip de carburant sintetic, care ar putea să prelungească viața mașinilor convenționale.

Noul carburant le-ar permite mașinilor obișnuite să fie neutre din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. În loc să provină din rafinarea petrolului, noul carburant ar fi obținut printr-un proces care capturează CO2 din atmosferă. Rezultatul este un carburant care a fost obținut prin consumul de dioxid de carbon, ceea ce este fix gazul responsabil de efectul de seră și este hulit în toată lumea.

Bosch nu a descris cum este denumit acest nou sortiment de carburant, iar procesul său de obținere este și el secret. Potrivit furnizorului de piese auto, această alternativă sintetică la petrol are posibilitatea să facă hibrizii mai ieftini de utilizat decât mașinile electrice pe o distanță de 100,000 de kilometri dacă ar fi obținut cu energie din surse regenerabile.

Mai avem câțiva ani până când acest produs ar urma să ajungă la pompe, dar este interesant de văzut că nu doar vehiculele electrice sunt în mintea celor care dezvoltă tehnologii pentru industria auto.

Previous post

Jeep Scrambler este numele viitorului pick-up al mărcii

Next post

Chery prezintă primele schițe ale SUV-ului său pentru Europa

No Comment

Leave a reply