Home»Noutati»BMW: O treime din vânzările noastre sunt SUV-uri. X3 va fi primul nostru SUV electric

BMW: O treime din vânzările noastre sunt SUV-uri. X3 va fi primul nostru SUV electric

0
Shares
Pinterest Google+

BMW a organizat un eveniment de presă în Germania în cadrul căruia a vorbit de strategia sa de viitor.

Marca din Munchen are peste 5.5 milioane de SUV-uri vândute de la lansarea lui X5, în 1999. Compania vrea să crească vânzările de SUV-uri, iar acest lucru va fi realizat și prin lansarea de modele noi și de derivate electrificate ale acestora. Segmentul crește în toate regiunile lumii, de unde și interesul BMW în extinderea gamei.

Potrivit lui Harald Krueger, președintele consiliului de conducere al companiei, 2018 este anul X, iar modele precum X2 și X7 fac parte din viitorul mărcii în această direcție. Unul dintre pași este reprezentat de lansarea următoarei generații X4.

În plus, BMW vrea să electrifice modelele din gamă, iar toate care vor trece prin această procedură vor face parte din sub-marca i. BMW a înregistrat deja drepturile pentru toate modelele cu i urmat de cifră, de la i1 la i9, dar și pentru modelele cu X, cu tot cu particula i. Astfel, marca bavareză ar putea lansa fără griji un iX1 dau un iX9, de exemplu.

Până la Crăciun, BMW va livra vehiculul electrificat cu numărul 100,000. Iar anul 2018 va aduce o nouă țintă în această direcție. În prezent, există peste 200,000 de modele electrificate de la BMW Group pe șosele, dintre care peste 90,000 sunt modele i3 100% electrice.

Este destul de clar că BMW vrea să facă o variantă hibridă și una electrică a fiecărui model din portofoliu, iar unele dintre ele ar putea primi și soluții hibride plug-in, cum BMW a lansat deja. SUV-urile vor însemna și mai mult pentru această marcă, iar asta înseamnă că vom avea mai multe produse de interes din partea bavarezilor.

Previous post

Impozitul auto ar putea fi redus. Proiectul este în dezbatere

Next post

PSA prezintă viziunea sa asupra mobilității urbane prin conceptul EU-Live

No Comment

Leave a reply