Home»Noutati»BMW iX3 Concept anticipează primul SUV electric al mărcii

BMW iX3 Concept anticipează primul SUV electric al mărcii

0
Shares
Pinterest Google+

BMW iX3 Concept este numele exponatului pregătit de marca bavareză pentru Salonul Auto de la Beijing.

Modelul anticipează primul SUV electric al companiei, care va fi apropiat conceptual de actualul X3. Împreună cu partenerii săi de la Brilliance Automotive, cu care BMW are un joint venture în China, marca germană va produce varianta de serie a lui iX3 în Shenyang, China.

Știm încă de pe acum că iX3 are tracțiune integrală și un motor electric de 270 CP, care îi poate asigura o autonomie de peste 400 de kilometri conform ciclului de testare WLTP. Conceptul este echipat cu a cincea generație a sistemului eDrive de la BMW, iar nemții se mândresc cu faptul că motorul lor nu necesită metale rare, deci nu este dependent de procesul de minerit al acestora și de poluarea corespondentă.

Bateria acestui SUV electric are o capacitate de peste 70 kWh și poate fi încărcată în doar 30 de minute de la o stație specială de 150 kW. Pentru prima dată în istoria BMW, grila frontală a „legat” cei doi rinichi, iar aceștia sunt accentuați cu albastru pentru a sublinia faptul că este un vehicul electric. Aparent, spațiul închis dintre „rinichii” grilei BMW ajută la aerodinamică. Probabil că erau conștienți și cei de la Kia de acest lucru, ar spune cei care nu sunt fani ai mărcii bavareze.

Odată cu noul concept, BMW va expune și modeul i Vision Dynamics, încă un concept care prefigurează ideile companiei în materie de design de vehicule electrice și electrificate. Motorizarea lui BMW iX3 concept va ajunge și pe iNext, un model de serie care va fi prezentat în 2021. Până atunci, BMW va comercializa modelul iX3 începând cu anul 2020, iar numele său este confirmat.

O altă confirmare oficială vine de la MINI, care va produce un model 100% electric la Oxford începând cu anul viitor. X3 este primul SUV de la BMW care este oferit și în variantă 100% electrică, o premieră pentru această marcă, dar nu și pentru industria auto. Cel mai probabil, noul model electric de la BMW va fi oferit și în România în cea de-a doua parte a lui 2020 sau cel târziu începând cu 2021.

Previous post

Nissan Navara AT32: Ediție specială semnată Arctic Trucks

Next post

VIDEO: Un pick-up aleargă pe Nurburgring cu un drifter la volan

No Comment

Leave a reply