Home»Noutati»Diverse»BMW a prezentat prima motocicletă autonomă din lume

BMW a prezentat prima motocicletă autonomă din lume

0
Shares
Pinterest Google+

BMW a dezvăluit prima motocicletă cu tehnologie de rulare autonomă.

Prototipul a fost dezvelit în Franța, în cadrul centrului de testare din Miramas, unde marca bavareză încearcă în secret toate creațiile sale înainte de a le pune în vânzare.

Spre deosebire de primul robot făcut să meargă pe motocicletă, o creație a celor de la Yamaha, cei de la BMW și-au bazat tot sistemul pe o motocicletă de serie, un R1200 GS. Constructorul bavarez a prezentat inițial un clip pe pagina sa de Facebook, fără să ofere o descriere prea generoasă a sistemului.

Între timp, cei de la BMW Motorrad au decis să explice că nu avem în față un trucaj video și că prototipul este real și funcțional. Însă, BMW nu vrea să vândă motociclete autonome, ci avea nevoie de un banc de teste pe roți pentru viitoarele sale tehnologii menite să ajute la evitarea accidentelor.

Practic, marca bavareză a dezvoltat o motocicletă capabilă să se conducă singură pentru a nu risca viețile piloților de teste atunci când sunt încercate noi sisteme electronice. BMW vrea să ofere diferite tehnologii care să ajute un rider să evite un accident, însă unele dintre ele necesită o procedură de testare care poate să pună în pericol siguranța piloților de teste.

Tehnologia pe care o puteți vedea în acțiune în clipul de mai jos este opera unui inginer numit Stefan Hans. Aceasta îi permite motocicletei să-și găsească și păstreze echilibrul și să accelereze, frâneze și să parcurgă un traseu pe o pistă de încercări. Sistemele electronice necesare realizării acestor funcții sunt găzduite în trei cutii de bagaje, pe care le puteți observa în galeria foto de mai jos.

În orice caz, sistemul este impresionant, chiar dacă nu va ajunge în producția de serie în această formă.

Previous post

Subaru XV primește o versiune hibridă

Next post

DS3 Crossback: Noul SUV de clasă mică al francezilor

No Comment

Leave a reply