Home»Noutati»Diverse»Bentley Bentayga țintește un record la Pikes Peak

Bentley Bentayga țintește un record la Pikes Peak

0
Shares
Pinterest Google+

Bentley Bentayga, cel mai luxos SUV din lume, țintește stabilirea unui record al clasei SUV la Pikes Peak.

Englezii din Crewe au înscris un Bentayga standard la cea mai celebră cursă de viteză în coastă din lume cu scopul de a stabili un nou record. Singurele modificări pe care le vor opera implică un rollcage, un sistem de stingere a incendiilor și scaune de competiție pentru a acomoda centurile cu prindere în șase puncte.

Vechiul record la clasa SUV de la Pikes Peak a fost stabilit în 2013 de un Range Rover Sport, care a reușit să parcurgă traseul în 12 minute și 35 de secunde. Departe de recordul absolut al lui Sebastien Loeb, dar încă foarte aproape de bariera de 10 minute de la Pikes Peak, doborâtă abia în acest deceniu.

Bentley Bentayga are o motorizare W12 de 6.0 litri care dezvoltă 600 CP și 900 Nm și accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.1 secunde și poate atinge o viteză de vârf de 301 km/h. SUV-ul britanic cântărește aproape 2.5 tone și are suspensie pneumatică. Încă nu știm numele pilotului care va alerga pentru a doborî acest record, un element esențial al ecuației.

Cursa are loc pe 24 iunie 2018 și fiecare pilot are o singură încercare de a obține cel mai bun timp de care este capabil. Nu există a doua șansă, iar asta a născut deja pasiuni puternice în rândul americanilor pentru această competiție.

Un singur român a concurat până acum la Pikes Peak, în persoana orădeanului Andrei Mitrașcă. El s-a înscris și în acest an, însă cererea sa a fost respinsă, dar a doua prezență românescă la Pikes Peak va fi marcată de Gabriel Ene. El va alerga cu o Honda Civic, actuala campioană la două roți motrice în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Previous post

Mani Gyenes a terminat Dakar 2018 pe locul 23

Next post

Mercedes-Benz Clasa G pornește de la 107.451 euro în România

No Comment

Leave a reply