Home»Noutati»Auto»Back to roots: Jeep Mighty FC Concept

Back to roots: Jeep Mighty FC Concept

0
Shares
Pinterest Google+

Putina lume stie ca Jeep a produs in trecut si o utilitara, pe nume Forward Control (FC), desenata de Brooks Stevens si produsa incepand cu 1956 timp de aproape zece ani. Ideea a fost reluata si in prezent de Jeep Mighty FC Concept, care tinde sa pastreze multe din caracteristicile inaintasului sau.

Cabina situata peste motor, ampatamentul lung, o platforma de incarcare generoasa si abilitati 4×4 de exceptie, sint doar cateva din atuurile pe care le pastreaza noul concept. Pickup-ul imaginat de Jeep este foarte inalt si are deja setari care in mod normal se gasesc pe proiecte custom si mai putin pe masini de serie, iar acest lucru se datoreaza faptului ca la acest proiect au participat nume grele din industria de piese si accesorii, cum sunt Hanson, Warn, Teraflex sau Mopar. Mighty FC Concept foloseste un sasiu lung preluat de la Wrangler Rubicon, punti portale si un kit de suspensie (JK-8) furnizate de Mopar. La exterior se pot observa usor si cateva elemente de caroserie preluate tot de la Wrangler, cum sunt parti ale cabinei si ale spatelui. Nu sunt informatii legate de motorizare insa cel mai probabil sub cabina se afla un V6 Pentastar pe benzina de 3.6 litri si 285 CP.
Considerat de mai multi ziaristi drept o interpretare americana a Unimogului, FC Concept a fost dezvoltat special pentru „Moab Easter Jeep Safari”, un eveniment ce va avea loc intre 31 martie si 8 aprilie in Moab, Utah.

Pretul masinii este greu de estimat, dar pentru cei care vor sa isi formeze o parere despre valoarea componenetelor folosite de FC Concept le spun doar ca pretul puntilor portale este de 23.500 de dolari, conform catalogului Mopar.

Previous post

Fetele de la Daimler, pentru a treia oara la raliul "Aicha des Gazelles"

Next post

Hilux cucereste Antarctica cu... combustibil de avion!

2 Comments

 1. April 2, 2012 at 8:48 am —

  Bravo pentru articol!
  La mai multe asemenea stiri si in limba romana!
  link
  si
  link
  http://www.clubjeepromania.ro

 2. April 3, 2012 at 1:22 am —

  Ma tem ca in absenta unui motor Diesel, de vreo 4 litri, nu va fi decat o alta jucarie inutila…:(

Leave a reply