Home»Noutati»Audi vrea să facă motorină ecologică din apă

Audi vrea să facă motorină ecologică din apă

0
Shares
Pinterest Google+

Audi vrea să obțină motorină ecologică dintr-o sursă regenerabilă. Mai precis, cei de la Audi vor să transforme apa în diesel, sau, mai bine spus, e-diesel.

Compania germană intenționează să demareze un experiement într-o fabrică experimentală construită în Elveția, lângă orașul Laufenburg din Cantonul Aargau. Uzina are scopul de a fabrica 400.000 de litri de e-diesel printr-un proces care este neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO2.

Scopul inginerilor este de a folosi curent electric obținut din surse regenerabile, respectiv o centrală hidroelectrică, care desface apa în hidrogen și oxigen prin electroliză. Apoi, hidrogenul reacționează cu dioxidul de carbon în urma unui microproces, iar acel CO2 este obținut fie din atmosferă, fie din deșeuri.

Procedura formează lanțuri lungi de hidrocarbon, care apoi sunt separate în ceară și în e-diesel. În timp ce motorina ecologică rezultată va fi folosită ca atare, în diferite experimente în mașini de serie, ceara sustenabilă va ajunge în alte industrii. Anul 2018 va aduce primul lot de e-diesel, iar procedura ar urma să fie dusă la o altă scară dacă întreaga idee va fi sustenabilă pe viitor.

Cu toate că motorina obținută va fi în continuare arsă în motoare, combustibilul este neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO2, pentru ca nu este generat dioxid de carbon în timp ce este obținut și provine și din surse regenerabile. Nu este perfect sistemul, însă promite o alternativă la combustibilii fosili prin metode sustenabile, nu din resurse finite, cum este cazul petrolului.

Probabil că vom aștepta câțiva ani până să ajungă acest carburant la pompe, dar este probabil ca atunci să avem deja mașini electrice mai des întâlnite în parcări și pe stradă în fiecare zi.

Previous post

Mercedes-AMG lansează o nouă bicicletă: costă 7.109 euro

Next post

Hennessey VelociRaptor 6x6 se prezintă - VIDEO

No Comment

Leave a reply