Home»Noutati»Diverse»Fetele de la Daimler, pentru a treia oara la raliul “Aicha des Gazelles”

Fetele de la Daimler, pentru a treia oara la raliul “Aicha des Gazelles”

0
Shares
Pinterest Google+

Raliul de anul acesta are loc în perioada 17-30 martie in Maroc. Participarea este permisa numai femeilor, iar traseul cuprinde sapte etape si cumuleaza un total de 2.500 de kilometri. Anul acesta participa 150 de echipaje din întreaga lume, iar castigatoare nu va fi cea mai rapida echipa, ci aceea care reuseste sa gaseasca cea mai scurta ruta intre punctele de sosire in intervalul de timp prestabilit: toate acestea firi a folosi sisteme GPS, binocluri sau telefoane mobile.

Castigatorii nu vor primi recompense in bani sau premii, iar veniturile generate de raliu vor fi folosite pentru finantarea unor echipe de medici care sa ofere ingrijire medicala pe parcursul anului pentru nomazi, locuitorii satelor izolate si cei din asezarile din sudul Marocului. Un convoi medical calatoreste prin tara pe durata raliului pentru intervenţii.

Marie Le Neillon-Quesseveur, Susanne Ehmer, Christina Ines Ackermann, Coralie Lejeune, Daniela Snyders si Julia Salamon alcatuiesc echipajul ce va reprezenta compania Daimler in aceasta intrecere.

Daimler a intrat în cursa pentru 2012 cu trei autovehicule comerciale usoare din divizia Mercedes-Benz Vans: doua modele Vito si un Sprinter. Noua generatie de modele Vito a fost modificata pentru cursa si include roll-bar, Terratrip, scaune de competitie, extinctoare, anvelope speciale pentru nisip si scuturi de protectie. Sistemul de propulsie, frânele si componentele electronice nu au fost modificate si sunt 100% identice cu cele de pe modelul de serie.

Cu excepţia ampatamentului micsorat, cel de-al treilea autovehicul de raliu – un Mercedes-Benz Sprinter – este tot un model de serie cu usoare modificari ce includ tot anvelope speciale, scaune de competitite, terratrip si scuturi.

Previous post

Noul Isuzu D-Max vine in Europa!

Next post

Back to roots: Jeep Mighty FC Concept

No Comment

Leave a reply