Home»Noutati»Auto»Acesta este cel mai putenic Amarok!

Acesta este cel mai putenic Amarok!

0
Shares
Pinterest Google+

Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat la Wörthersee 2013 un Power-Pickup care a impresionat asistenţa venită la întâlnirea legendară a fanilor GTI.  Este vorba de o maşină de peste 5,25 m, o lăţime de peste 2,22 m şi o putere de 270 CP. Având cabină simplă XL, pasajele roţilor mărite cu aproape 6 cm şi garda la sol coborâtă cu 80 mm,  Power-Pickup-ul din Hanovra are sub capotă un V6 TDI de 3 litri.

Cuplul de 600 Nm este distribuit cu ajutorul transmisiei automate cu 8 trepte şi al unui sistem de tracţiune integrală permanentă fără reductor. Maşina, care este de fapt un prototip, poate atinge pragul de 100 km/h circa 7,9 secunde. Bena dispune de un spaţiu de încărcare de 3,5 m2 şi a fost înzestrată pentru prezentarea oficială cu un kart de curse împreună cu echipamentul de service.

Cel mai puternic Amarok din toate timpurile se distinge prin dotările de exterior prin combinaţia între farurile bi-xenon şi elementele cromate ale grilei radiatorului, dar şi prin cele trei guri de admisie  de mari dimensiuni din bara de protecţie. În lateral se disting pragurile evazate şi bandourile din carbon cu elemente roşii, dar mai ales jantele de 22”. Designul spatelui este marcat de spoilerul din fibra de carbon şi cele două terminaţii duble laterale ale eşapamentului, dar şi de noile blocuri optice “smoked”, pe bază de LED.

În interior se continuă design-ul negru-roşu-alb, potrivit pentru întâlnirea pasionaţilor de GTI: panourile uşilor, scaunele-scoică de curse, volanul sport şi consola centrală sunt îmbrăcate în piele neagră şi combinaţii piele-carbon. Cusăturile decorative roşii şi elementele de decor „Alu brushed Optik“ accentuează latura sportivă a interiorului. Au fost montate instrumente adiţionale ce indică cuplul şi presiunea din turbină, iar un cronometru dedicat măsoară timpul de accelerare.

 

Date tehnice

 

 Motor /  Transmisie:

V6 TDI (Common Rail)

Cilindree 2.952 cm3

Cuplu max.

600 Nm la 3000 min -1

Transmisie

automată cu 8 trepte

 

• Performanţe dinamice:

V/max 210 km/h

0-100 km/h 7,9 sec

Previous post

Renault Captur a fost lansat oficial în România

Next post

Peste 30.000 de vizitatori la Bucharest Wheels Arena 2013

No Comment

Leave a reply